Tahicardia – cauze, simptome, tratament naturist

Tahicardia este una din cele mai întâlnite tulburări de ritm cardiac. În această afecțiune, inima bate mai repede decât în mod normal atunci când corpul se află în stare de repaus.

Evident, ritmul inimii tinde să crească atunci când facem efort sau suntem foarte stresați și agitați. Însă când inima bate anormal în stare de odihnă, trebuie să știm ce ceva e în neregulă.

Tratament naturist tahicardie:  Lexamer – www.freepik.com

Tahicardie – simptome

În momentul în care inima bate prea repede, nu mai poate pompa eficient sângele în corp. În consecință, organele interne și țesuturile vor fi prost aprovizionate cu oxigen. Iată care sunt simptomele principale ale tahicardiei:

– respirație scurtă

– amețeală

– puls rapid

– palpitații la inimă (bătăi rapide sau neregulate ale inimii)

– durere în piept

– leșin

Există persoane cu tahicardie care nu prezintă nici un fel de simptom. Cu toate acestea, este important să știm că dacă nu este tratată corespunzător, această tulburare poate perturba funcția normală a inimii și cauza complicații severe, precum:

– insuficiență cardiacă

– accident vascular cerebral

– stop cardiac brusc

– deces

Persoanele asimptomatice pot descoperi că au tahicardie în urma unei examinări fizice sau a unei electrocardiograme.

Tahicardia – cauze

Este foarte important să știm că există întotdeauna un motiv pentru care inima bate mai repede sau mai încet decât în mod normal.

Citește și: Ritm cardiac crescut (tahicardie) – simptome și rețetă naturistă

Dincolo de o simplă anemie, o perioadă de stres, un efort fizic îndelungat, există și cauze mai serioase ale tahicardiei, precum:

– daune la nivelul țesutului cardiac (în urma unei boli de inimă)

– boli de inimă congenitale

– anomalii cardiace

– hipertensiune arterială

– dereglări ale nivelului de electroliți din corp

– hipertiroidism sau hipotiroidism

– apnee de somn

– diabet

Fumatul și abuzul de alcool, consumul de droguri sau băuturi care conțin cafeină pot crește de asemenea ritmul cardiac. Unele medicamente au efect secundar tahicardia. Febra poate deregla de asemenea ritmul inimii.

Alți factori de risc sunt vârsta înaintată și un istoric familial de tahicardie. Există și situații când medicul nu poate depista cauza tahicardiei.

Tratament naturist pentru tahicardie

Pacienții cu tahicardie primesc de regulă de la doctor un tratament medicamentos. Există și cazuri care presupun o altfel de procedură medicală sau chiar o intervenție chirurgicală.

Dacă sunteți interesat de remedii naturiste pentru tahicardie, acestea sunt cele mai populare:

Talpa gâștii. Această plantă este renumită pentru capacitatea sa de a reduce ritmul cardiac. Are de asemenea efecte diuretice și hipotensoare. Se recomandă 30-50 de picături de tinctură de talpa gâștii, de 3 ori pe zi, înainte de masă.

• Păducel. Nu în mod întâmplător i se spune „doctorul inimii”. Păducelul îmbunătățește funcția de pompare a inimii, ajută la dilatarea vaselor de sânge, reduce presiunea de pe inimă și temperează ritmul cardiac crescut. Totodată scade tensiunea arterială, nivelul colesterolului din sânge și vâscozitatea sângelui.

• Valeriana. Datorită faptului că scade pulsul, poate fi eficientă în tahicardie.

Citește și: Plante care ajută la reglarea circulației periferice și a ritmului inimii

• Apă rece. Se aplică pe frunte comprese cu gheață sau se freacă viguros fața, fruntea ori gâtul cu gheață, timp de 5 minute. Acest lucru stimulează nervul vag al inimii și ajută la diminuarea activităților inimii și a ritmului de contracție a inimii.

• Banane. Sunt recomandate de regulă cardiacilor, datorită conținutului bogat în potasiu. Acest electrolit reduce excitabilitatea țesutului muscular cardiac și scade ritmul inimii. Pentru scăderea ritmului inimii sunt necesare 3 banane pe zi.

• Stafide. Includerea acestor fructe în dietă asigură nu doar energie, ci și un aport valoros de potasiu. Stafidele sunt mult mai bogate în potasiu decât bananele. Sunt recomandate 20-30 de grame de stafide pe zi pentru sănătatea inimii.

Surse:

1. Mayo Clinic, Tachycardia: https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/tachycardia/symptoms-causes/syc-20355127

2. Adam Felman, University of Illinois-Chicago, Everything you need to know about tachycardia, Medical News Today: https://www.medicalnewstoday.com/articles/175241.php

3. Dr. Vidhi Hareshbhai Talati, iCliniq medical review team, Treat Tachycardia with Home Remedies: https://www.icliniq.com/articles/heart-circulatory-health/treat-tachycardia-with-home-remedies

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.