Bufeurile intense la menopauză pot afecta inima și creierul

Femeile de vârstă menopauzală (45-65 de ani) suferă deseori de bufeuri. Aceste valuri de căldură poate fi pasagere, ușoare și de scurtă durată, sau de o intensitate crescută și destul de frecvente.

Dacă bufeurile îți afectează semnificativ calitatea vieții, este indicat să consulți un medic. Oamenii de știință au descoperit recent că aceste simptome pot indica ceva mai grav decât menopauza.

Bufeurile la menopauza cresc riscul de afectiuni cardiace: Tirachardz – www.freepik.com

Cu cât mai severe și dese sunt, cu atât mai mult îți pot afecta sănătate inimii și a creierului în timp.

Simptomele de menopauză cresc riscul de afecțiuni cardiace

Un studiu prezentat în anul 2019 la o conferință susținută de „North American Menopause Society” a arătat că transpirațiile nocturne sunt asociate cu disfuncții cognitive la femeile menopauzale. Totodată, aceste simptome afectează atenția și capacitatea de a desfășura sarcini cognitive.

Citește și: Cele mai bune plante pentru bufeuri și transpirații nocturne

Cercetătorii au descoperit de asemenea o legătură între bufeurile persistente și riscul de evenimente cardiovasculare mai târziu în viață.

Dacă până în prezent, bufeurile erau considerate simptome banale ale femeilor la menopauză, oamenii de știință apreciază acum că ele pot fi indicatori importanți ai stării de sănătate de mai târziu.

Bufeurile și sănătatea inimii

Analizând datele a peste 3.000 de femei din studiul „Swan”, cercetătorii au descoperit că participantele cu bufeuri frecvente au prezentat un risc de două ori mai mare de a suferi un atac de cord, accident vascular sau insuficiență cardiacă în viitor.

Aceste descoperiri au rămas valabile chiar și după considerarea altor factori de risc cardiovascular, precum fumatul, obezitatea, hipertensiunea arterială și diabetul.

În mod surprinzător, femeile cu bufeuri persistente aveau un risc cu 80% mai mare de a suferi un eveniment cardiovascular în următorii 20 de ani.

Citește și: Bufeurile de menopauză – tratament și remedii naturiste

Potrivit unui alt studiu prezentat în cadrul aceleași conferințe, femeile care au fost abuzate fizic sau sexual în copilărie aveau mai multe bufeuri în timpul somnului. Evaluările ulterioare ale acestor femei au arătat că frecvența bufeurilor avea tendința să crească în timp.

75% dintre femei au bufeuri în perioada menopauzei. Bufeurile intense și frecvente durează uneori 7-10 ani, iar cele mai puțin severe pot dura chiar și mai mult.

Remedii pentru bufeuri

Medicii pot prescrie terapie hormonală, antidepresive (precum paroxetină), anticonvulsivante (ex. gabapentină), un antihipertensiv (clonidină) sau modulatori de estrogen (ex. raloxifen).

Dintre suplimentele naturale, cele mai bune sunt Black Cohos, soia și trifoiul roșu.

Citește și: Plante medicinale care reduc simptomele de menopauză – prof. Ovidiu Bojor

Sursă: Sandee LaMotte, CNN, Hot flashes connected to heart attacks and cognitive decline, studies say, Edition CNN: https://edition.cnn.com/2019/09/24/health/hot-flashes-link-to-heart-attack-stroke-wellness/index.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.

Pasionată de nutriție, medicină naturală, alimentație și rețete sănătoase. Îmi place să mă documentez în aceste domenii și prin sfaturile pe care le ofer, să ajut oamenii să se vindece de boli, să preia controlul asupra sănătății lor și să ducă un stil de viață cât mai frumos și echilibrat.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.