Diabetul de tip 2 poate fi tratat în mod natural

Un studiu recent a arătat că diabetul de tip 2 poate fi indus în remisiune prin mijloace cât se poate de naturale. Oamenii de știință au descoperit de asemenea o cauză posibilă a acestei boli.

Diabetul a început să fie privit ca o pandemie începând cu anul 1980. Până în 2014, numărul diabeticilor a crescut de la 108 milioane la 422 de milioane.

Diabetul poate fi tratat: Freepik – www.freepik.com

Pe măsura înmulțirii numărului de bolnavi de diabet crește și interesul cercetătorilor de a identifica strategii naturale de combatere a diabetului.

Un studiu de dată recentă sugerează că anumite schimbări ale stilului de viață ar putea anula efectele acestei boli.

Primele rezultate în această direcție au fost obținute în cadrul unui studiu clinic, realizat la Universitatea Newcastle din Marea Britanie.

Citește și: Ceaiul de măceșe ajută la scăderea în greutate și prevenirea diabetului

Cercetătorii au descoperit că prin programe intense de scădere în greutate se poate obține remisiunea diabetului, fără să fie nevoie de medicamente.

În studiu de față, autorii au dorit să afle de ce unele persoane au parte de o remisiune de lungă durată, iar în cazul altor pacienți, boala recidivează.

Au folosit în acest sens informațiile din studiul clinic „DiRECT”, cu scopul de a testa și confirma ipoteza „ciclul gemelar”, lansată în urmă peste zece ani în urmă.

Potrivit acestei teorii, diabetul de tip 2 ar putea apărea din cauza acumulării de grăsime în ficat, care induce rezistența la insulină și crește producția zahărului din sânge.

Citește și: Nouă super-alimente pentru diabetici

În consecință, cresc și nivelurile plasmatice de insulină. Mai mult, insulină stimulează la rândul ei producția de grăsime. Excesul de grăsimi din ficat se revarsă în diferite țesuturi, inclusiv în pancreas.

Expunerea pe termen lung la acizii grași saturați este periculoasă pentru celulele beta-ale pancreasului, care sunt responsabile cu crearea de insulină.

În studiul de față, autorii au dorit să vadă care sunt mecanismele prin care diabetul de tip 2 reapare la persoanele care au obținut anterior remisiunea bolii.

Au investigat în special grăsimea din ficat și din pancreas, măsurând nivelul de glucoză, hemoglobină glicozilată, colesterol și trigliceride, precum și acizii grași, secreția de insulină și funcția celulelor beta.

Rezultatele au arătat că la majoritatea participanților remisiunea bolii a durat 2 ani, acest lucru fiind posibil doar prin menținerea grăsimii și trigliceridelor din pancreas la niveluri mici.

9 din 10 diabetici, care au pierdut 15 kilograme sau mai mult pe durata studiului, au intrat în remisiune.

După 2 ani, peste o treime din ei s-au vindecat complet de diabet și nu au mai avut nevoie de medicamente cel puțin un an.

La un număr mic de participanți, diabetul a recidivat. Autorii sunt de părere că acest lucru s-a datorat creșterii nivelurilor de trigliceride și grăsimi intra-pancreatice.

Citește și: Ai diabet? Este esențial să faci sport! (exerciții recomandate de medici)

Excesul de grăsime ar trebui să fie stocat sub piele.

Când acest lucru nu este posibil, grăsimea se va depune în interiorul ficatului și se va revărsa în restul corpului, inclusiv în pancreas.

Înfundarea pancreasului cu grăsime duce la închiderea genelor care dictează modul în care insulina ar trebui produsă. În consecință apare diabetul de tip 2.

Ținând seama de faptul că diabetul de tip 2 este o boală în care pacientul a acumulat mai multă grăsime decât poate duce, prin dietă și persistență ea poate fi eliminată, iar boala lichidată.

Cu cât mai curând pacientul reușește să scape de excesul de grăsime, cu atât mai mari sunt șansele de remisiune.

Sursă: Ana Sandoiu, Isabel Godfrey, Study reveals what causes type 2 diabetes and how to reverse it, Medical News Today: https://www.medicalnewstoday.com/articles/327390.php#1

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.