Turmericul reduce durerile articulare în artrita psoriazică

Cu toții am auzit de turmeric. Face parte din aceeași familie de plante condimentare cu ghimbirul. Împărtășește de altfel proprietăți terapeutice similare.

Turmericul s-a remarcat ca un antiinflamator eficient și ca alternativă naturală la multe medicamente sintetice. Este folosit împotriva durerilor articulare de mii de ani.

Turmericul reduce durerile in artrita psoriazica

Oamenii de știință au descoperit că substanța sa activă (curcumina) poate ameliora durerea în toate tipurile de artrită, inclusiv artrita psoriazică.

Ce este artrita psoriazică

Așa cum o arată și numele, artrita psoriazică este o formă de artrită pe care o dezvoltă persoanele care suferă de psoriazis. Problemele articulare (dureri, rigiditate, umflături) pot fi prezente de multe ori înaintea simptomelor de psoriazis.

Orice parte a corpului poate fi afectată de această boală. Simptomele pot fi ușoare sau severe și au caracter episodic – apar și dispar pe anumite perioade de timp.

Nu există leac pentru artrita psoriazică. Singurul mijloc de control a bolii este reducerea simptomelor și prevenirea deteriorării articulațiilor. În lipsa unui tratament adecvat, boala poate cauza handicapuri severe.

Turmericul și artrita psoriazică

Artrita psoriazică produce inflamații dureroase. Turmericul poate fi util datorită proprietăților faptului că are capacitatea de a bloca o moleculă (NF-kB) din corp implicată în activarea genelor pro-inflamatorii.

Totodată, turmericul este un antioxidant puternic, prin care combate radicalii liberi din corp producători de durere și deteriorare la nivelul oaselor și articulațiilor.

Un efect secundar benefic al turmericului este că îmbunătățește memoria.

Citește și:

Poate turmericul să reducă inflamația și durerile? Ce spune știința

Cum poate fi folosit

Forma de turmeric pe care noi o cunoaștem este pulberea, extrasă din rădăcină. Aceasta se găsește și sub formă de capsule sau unguente.

Ambele forme pot fi utile în artrita psoriazică. Pentru uz extern, se poate prepara o pastă din pudră de turmeric și apă caldă (sau ulei de susan). Aceasta se aplică direct pe zona inflamată a corpului.

Dr. Nicole Avena, profesor asistent de neuroștiință la Ichan School of Medicine din Muntele Sinai spune că turmericul poate fi adăugat și în mâncăruri, mai ales în combinație cu ghimbir, scorțișoară sau cuișoare.

Suplimentele cu turmeric trebuie administrate numai la sfatul medicului. Acesta va prescrie tipul de supliment și dozele adecvate. Multe din suplimentele alimentare de pe piață sunt slabe pentru că nu conțin suficientă substanță activă (curcumină).

Întrucât nu există încă date despre siguranța lor pe perioada sarcinii și alăptării, se recomandă precauție în acest cazuri.

Cumpără de aici:

[wcepe_products ids= ‘3009, 11100, 4663, 9174′ button=’Cumpără aici’]

Surse:

1. Debra Fulghum Bruce, Justin Laube, Can Turmeric Help Treat Psoriatic Arthritis? Everyday Health: https://www.everydayhealth.com/

2. Mayo Clinic, Psoriatic arthritis: https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/psoriatic-arthritis/symptoms-causes/syc-20354076

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.