LĂPTIȘORUL de MATCĂ poate preveni epidemiile de GRIPĂ și INFECȚII virale acute

Apiterapia este una din cele mai vechi terapii complementare din lume. Mierea, propolisul, lăptișorul de matcă și polenul au beneficii nutriționale și curative remarcabile.

În nici un domeniu de sănătate nu acționează mai puternic produsele apicole ca în domeniul ORL. Majoritatea afecțiunilor oto-rino-laringologice răspund bine la tratamentele cu miere, propolis și lăptișor de matcă.

Laptisor de matca gripa raceli: thaihoney.com

Aceste 3 produse sunt mai eficiente atunci când sunt folosite în combinație, îndeosebi în amigdalite, traheite, otite și guturai.

Citește și Pastă de MIERE, POLEN, PROPOLIS, LĂPTIȘOR de MATCĂ și VITAMINE

Dr. Cristina Mateescu menționează că lăptișorul de matcă poate fi extrem de util ca agent preventiv în epidemiile de gripă sau infecții respiratorii acute.

Poate fi administrat și în doze-șoc, caz în care simptomele se vor diminua până la dispariție într-un termen scurt.

Lăptișorul de matcă este un gel alb cremos, secretat de albinele lucrătoare. Are un conținut nutrițional foarte bogat: minerale (calciu și fier), vitamine (B1, B2 și B3), proteine și aminoacizi liberi, carbohidrați, acizi grași și zaharuri naturale. Unul din cei mai importanți compuși din punct de vedere terapeutic este 10-HDA.

Efectele antimicrobiene ale lăptișorului de matcă s-ar putea datora unui număr de 4 peptide. Acestea s-au dovedit utile împotriva fungilor, a bacteriilor gram-pozitive și gram-negative.

Studiile sugerează că lăptișorul de matcă stimulează înmulțirea celulelor imuno-co-potente, ajutând astfel la modularea imunității.

Cercetătorii japonezi de la Universitatea din Ryukyus au descoperit că lăptișorul de matcă echilibrează și susține imunitatea.

Cercetările pe șoareci au arătat că acest produs încurajează producția de anticorpi. Un sistem imunitar puternic înseamnă o barieră care blochează accesul patogenilor în corp.

Ca supliment alimentar, lăptișorul de matcă mărește performanța atletică și combate oboseala în urma efortului. Mai mult, ajută la formarea de oase noi și la producerea de colagen.

Citește și Capsule cu LĂPTIȘOR de MATCĂ – biostimulatoare, energetice, antioxidante, regeneratoare și nutritive

Pe lângă activitățile sale antimicrobiene, se remarcă și cele antiinflamatoare, antitumorale și neurotrofice.

Are efecte protectoare asupra aparatului reproductiv. Este util în tulburările neurodegenerative și combate îmbătrânirea prematură a corpului.

În ce doze se poate lua lăptișorul de matcă?

Dozele folosite în studii, care au obținut beneficii clinice, au fost cuprinse între 350 de grame și 300 de grame. Și în cantități mai mici (6 g pe zi), lăptișorul de matcă s-a dovedit util.

Fiecare produs care conține lăptișor de matcă are recomandări și dozaje diferite. Citiți prospectul și administrați produsul ca atare.

Citește și LĂPTIȘOR de MATCĂ pur – un medicament natural universal remarcabil (indicații și mod de administrare)

Atenționări!

Lăptișorul de matcă nu este recomandat persoanelor care se știu cu alergii la produsele apicole. Se impune de asemenea prudență la persoanele care suferă de tulburări hormonale. Cel mai important sfat este să nu se depășească dozele recomandate.

Cumpără de aici:

[wcepe_products ids=’9934, 3364, 8005, 3368′ button=’Cumpără aici’]

Surse:

1. Ovidiu Bojor, Oto-rino-faringoogie, Apiterapia în afecțiunile respiratorii, Afecțiunile Aparatului Respirator, Editura Fiat Lux, p. 85

2. Bee Pollen Buzz, Stop Colds and Flu with Honey, Royal Jelly and Propolis: https://www.bee-pollen-buzz.com/The_Buzz_EZine-October9_2012c.html

3. Sevda Yuksel and Sumeyya Akyol, The consumption of propolis and royal jelly in preventing upper respiratory tract infections and as dietary supplementation in children, J Intercult Ethnopharmacol. 2016 Jun-Aug; 5(3): 308–311: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4927136/

4. Visweswara Rao Pasupuleti, Lakhsmi Sammugam, Nagesvari Ramesh, and Siew Hua Gan, Honey, Propolis, and Royal Jelly: A Comprehensive Review of Their Biological Actions and Health Benefits, Oxid Med Cell Longev. 2017; 2017: 1259510: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5549483/

5. Examine.com, Royal Jelly: https://examine.com/supplements/royal-jelly/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.