Semințele de negrilică – remediu pentru hipotiroidism (tiroidita autoimună)

Un studiu publicat în anul 2016 în Jurnalul „BMC Complementary and Alternative Medicine” a dezvăluit un remediu natural pentru tiroidita autoimună și hipotiroidism.

Este vorba despre negrilică (Nigella sativa). Semințele acestei plante sunt folosite ca tratament alternativ pentru un număr impresionant de boli cronice, inclusiv diabet zaharat de tip 2 și hipertensiune arterială.

Citește și NEGRILICA – planta-minune care poate tămădui ORICE BOALĂ

Semintele de negrilica – remediu pentru hipotiroidism: indiamart.com

Studiul de față a fost realizat de cercetătorii iranieni, cu scopul de a evalua efectele acestei plante asupra funcției tiroidiene la pacienții cu tiroidită Hashimoto.

Tiroidita Hashimoto este una din cele mai frecvente tulburări autoimune din lume. Este principala cauză a hipotiroidismului. Doar un procent de 8% și 4% din femeile, respectiv bărbații cu hipotiroidism au simptome.

La studiu au participat 40 de pacienți cu tiroidită Hashimoto, având vârsta cuprinsă între 22 și 50 de ani. Participanții au fost împărțiți în 2 grupuri.

Grupul de intervenție a primit pulbere de negrilică, iar grupul de control a primit un placebo. Studiul a durat 2 luni.

Măsurătorile au arătat că administrarea pudrei de negrilică a produs următoarele beneficii:

– a scăzut semnificativ greutatea corporală și indicele de masă corporală
– a scăzut valoarea TSH (hormonul de stimulare tiroidiană)
– a scăzut numărul de anticopri anti-TPO
– a crescut concentrațiile serice de T3

Negrilica are potențialul de a îmbunătăți statusul glandei tiroide și a variabilelor antropometrice la pacienții cu tiroidita Hashimoto.

Nici una din aceste modificări nu au fost observate la grupul de control care a primit placebo.

Citește și Tratamentul cu hormoni nu este indicat persoanelor cu probleme tiroidiene ușoare

Datorită faptului că ameliorează severitatea bolii, această plantă medicinală ar putea fi utilă în controlul tiroiditei Hashimoto și în prevenirea hipotiroidismului.

Tiroidita autoimună este o boală progresivă, pentru care încă nu există un tratament de succes. În multe cazuri, glanda tiroidă este distrusă de atacul permanent al anticorpilor.

Hipotiroidismul cauzat de tiroidita autoimună este tratată de obicei cu hormon tiroidian T4 sintetic. Deși acesta normalizează nivelul TSH, are efecte adverse și nu îmbunătățește starea pacienților.

Surse:

1. Sayer Ji, Founder, Black Seed May Treat Hypothyroidism (Hashimoto’s Disease), Clinical Trial Reveals, GreenMedInfo: https://www.greenmedinfo.health/blog/black-seed-may-treat-hypothyroidism-hashimotos-disease-clinical-trial-reveals

2. Mahdieh Abbasalizad Farhangi, Parvin Dehghan, Siroos Tajmiri, and Mehran Mesgari Abbasi, The effects of Nigella sativa on thyroid function, serum Vascular Endothelial Growth Factor (VEGF) – 1, Nesfatin-1 and anthropometric features in patients with Hashimoto’s thyroiditis: a randomized controlled trial, BMC Complement Altern Med. 2016; 16: 471: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5112739/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.