MULȚUMIREA și RECUNOȘTINȚA – „medicament” pentru suflet și trup

Mulțumirea este o stare de spirit care face bine inimii, atât din punct de vedere duhovnicesc, cât și din perspectivă medicală.

Cei care se lasă copleșiți de problemele vieții și de evenimentele negative nu au o stare de spirit foarte bună. Menținerea moralului ridicat este un secret al păstrării sănătății și prevenirea bolilor.

Multumirea si recunostinta – medicament pentru suflet si trup

Recunoștința are o putere extraordinară asupra minții, sufletului și trupului. Din punct de vedere medical, ea poate schimba modul în care percepem întâmplările neplăcute din viața noastră. Totodată, ne poate ajuta să le depășim mai ușor.

Citește și GÂNDIREA POZITIVĂ îmbunătățește calitatea vieții, crește imunitatea și longevitatea

Starea negativă contribuie la deteriorarea sănătății din cauză că scade rezistența la boli. Este în mod deosebit asociată cu inflamații și imunitate scăzută.

Efectele benefice ale recunoștinței

Experții în neuroștiințe sunt de părere că creierul se concentrează pe informațiile negative pentru a reține durerea și a o evita în viitor. Un remediu foarte bun împotriva acestei tendințe naturale este mulțumirea și recunoștința.

Dr. Robert A. Emmons, profesor de psihologie la Universitatea din California-Davis este de părere că recunoștința este un bun medicament.

Studiile clinice au demonstrat că practicarea recunoștinței are un impact puternic asupra sănătății, iar efectele pozitive sunt de lungă durată:

– scade tensiunea arterială

– îmbunătățește funcția sistemului imunitar

– crește dispoziția de mișcare și exerciții fizice

– îmbunătățește obiceiurile alimentare

– reduce predispoziția pentru fumat, alcool și abuz de medicamente

Citește și Gândirea Pozitivă Reduce Riscul de Boli de Inimă cu 73%

Persoanele care sunt mulțumitoare și recunoscătoare sunt mai darnice, mai pașnice, mai calme și cu siguranță mai echilibrate interior.

Cum să devii o persoană mulțumitoare și plină de recunoștință

Meditează la următoarele aspecte și negreșit te vei umple de recunoștință față de nenumăratele daruri pe care ni le oferă Dumnezeu în mod gratuit:

Respirăm, putem să ne mișcăm și să iubim. Organismul nostru este o mașinărie perfectă, impresionantă: picioarele noastre pot urca munți, iar brațele noastre pot cuprinde persoanele pe care le iubim.

Dacă mănânci 3 mese pe zi, înseamnă că într-un an mănânci circa 1.000 de mese. Gândește-te că sunt o mulțime de oameni săraci care nu gustă decât puțină pâine și apă. Mulțumește-I lui Dumnezeu pentru hrană și oferă din puținul tău și celui sărman.

Oprește-te din traficul intens al minții, așază-te pe marginea vieții și privește în jur, în mod obiectiv. Vei vedea cât de frumoasă este natura și viața în întregul ei și vei reuși să te detașezi de prolemele tale.

Fiecare zi ne oferă 24 de ore noi, curate, care pot fi umplute cu o mulțime de fapte bune și activități plăcute.

Acordă mai multă atenție celor din jur. cu cât te vei gândi mai mult la ceilalți și mai puțin la problemele tale sigur te vei elibera de nemulțumire, de depresie și alte stări negative.

Adu-ți aminte de persoanele dragi care nu mai sunt și cugetă la scurtimea vieții noastre pe pământ. Nu îți permite să pierzi vremea cu lucruri lipsite de profunzime și de valoare.

Zâmbește celor pe care îi întâlnești. Spune-le cuvinte frumoase, arată-le dragostea și prețuirea ta și sufletul tău se va umple de bucurie și de pace.

Nu te costă nimic să fii bun și iubitor, poate doar egoismul care ne împiedică să vedem lumea într-o lumină pozitivă și pe oameni ca fiind aproapele nostru, iar nu dușmanii noștri.

Sursă: Go Red for Women, Thankfulness: How Gratitude Can Help Your Health: https://www.goredforwomen.org/en/healthy-living/healthy-lifestyle/mental-health-and-wellbeing/thankfulness-how-gratitude-can-help-your-health

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.