Două MERE pe zi scad semnificativ COLESTEROLUL total și LDL

Dacă analizele la sânge au arătat că ai un nivel crescut de colesterol, trebuie să știi că există metode naturale prin care îl poți reduce. Pe lângă limitarea consumului de grăsimi și alimente care măresc concentrația de colesterol total și practicarea de exerciții fizice, mai poți face ceva.

Poți include în dietă alimente care îmbunătățesc profilul colesterolului. Adică îl scad pe cel rău (colesterolul LDL) și concomitent îl ridică pe cel bun (colesterolul HDL).

Merele scad colesterolul

Iată câteva alimente care scad colesterolul:

Ovăzul
– Vinul roșu
– Somonul
– Fasolea
– Nucile
– Merele
– Ciocolata neagră
– Avocado
– Usturoiul

Citește și

Merele uscate scad colesterolul după numai 3 luni

Un studiu realizat de cercetători de la Universitatea de Stat din Florida a arătat că merele uscate au un efect anti-colesterol remarcabil.

La studiu au participat 160 de femei aflate în perioada de după menopauză (postmenopauză). Acestea au fost împărțite în mod aleatoriu în 2 grupuri:

• grupul 1 a primit 75 g de mere uscate pe zi (12 rondele/zi)
• grupul 2 a primit 75 g de prune uscate pe zi (8 prune/zi)

Experimentul a durat 1 an. La 3, 6 și 12 luni au fost luate probe de sânge pentru măsurarea factorilor de risc cardiovascular, implicit a nivelurilor de colesterol.

După 3 luni, grupul care a primit mere uscate a prezentat o scădere de 9% a colesterolului total și o scădere de 16% a colesterolulul LDL.

După 6 și 12 luni, consumul zilnic de mere uscate a provocat o scădere de 13% a colesterolului total și o scădere de 24% a colesterolul LDL.

Citește și Scăderea COLESTEROLULUI din sânge prin DIETĂ

Prunele uscate nu au avut un efect semnificativ asupra colesterolului seric total (-3,5%) și LDL (-8%). Însă ambele tipuri de fructe uscate au scăzut nivelurile proteinei C-reactive, adică au avut o acțiune antiinflamatoare și antioxidantă. Prunele uscate au redus mai rapid inflamația sistemică.

Autorii studiului au concluzionat că consumul a 75 g de mere uscate (echivalentul a 2 mere crude) pe zi poate reduce semnificativ nivelurile colesterolului aterogenic după numai 3 luni.

Merele sunt bogate în pectină, un tip de fibră care crește excreția bilei prin scaun. Fibrele se leagă de colesterol și ajută la eliminarea excesului din corp. Totodată, merele conțin compuși care ajută la combaterea obezității.

Citește și Cum să GĂTEȘTI și ce să mănânci dacă ai COLESTEROLUL mare

Atenție la dioxidul de sulf din fructele uscate!

Nu este recomandat să consumați fructe uscate din comerț, deoarece acestea conțin dioxid de sulf, un conservant (E220) care poate produce toxicitate în corp, fiind dăunător în special persoanelor cu astm sau alergii.

Pentru a-l elimina, țineți fructele uscate în apă rece o oră, amestecând ocazional.

Dacă aveți un deshidrator în casă, puteți obține mere uscate în casă. Folosiți mere naturale, fără pesticide.

Însă mult mai sănătos este să consumați mere proaspete. Fructele uscate nu mai au apă, ci sunt mai concentrate în zahăr.

Citește și Colesterolul nu crește doar din cauza alimentației greșite – alte 6 cauze posibile

Cumpără de aici:

[wcepe_products ids= ‘10427, 11089, 8902, 10917′ button=’Cumpără aici’]

Surse:

1. Lindsay Margolis, 10 Foods That Lower Cholesterol, Eating Well: http://www.eatingwell.com/article/288593/10-foods-that-lower-cholesterol/
2. Chai SC, Hooshmand S, Saadat RL, Payton ME, Brummel-Smith K, Arjmandi BH, Daily apple versus dried plum: impact on cardiovascular disease risk factors in postmenopausal women, Journal of Academic Nutrition Diet. 2012 Aug;112(8):1158-68. doi: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22818725
3. Michael Greger, Best Dried Fruit for Cholesterol, Nutrition Facts: https://nutritionfacts.org/2013/09/12/best-dried-fruit-for-cholesterol/
4. Ecology.md, Dioxidul de sulf din fructele uscate poate fi înlăturat ușor: http://ecology.md/md/page/dioxidul-de-sulf-din-fructele-uscate-poate-fi-inlaturat-uegrave

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]