Prima RĂCEALĂ din sezonul rece sau o ALERGIE de TOAMNĂ?

Îndată ce temperaturile au început să scadă și să se instaleze diminețile și serile umede și reci apar problemele respiratorii.

Persoanele cu o sensibilitate a sistemului imunitar sau respirator răcesc de obicei la intrarea în sezonul rece. Însă trebuie să știm că secrețiile nazale și strănutul nu sunt întotdeauna semnul unei răceli. Ele pot indica la fel de bine o alergie de toamnă.

Raceala sau alergie de toamna?

Toamna este perioada din an când apar primele valuri de răceli. Strănuturile dese și nasul înfundat par semne sigure ale unei răceli. Ele pot fi înșelătoare, deoarece toamna este totodată un anotimp cu predispoziție la alergii.

Nu doar primăvara suntem expuși la polenuri din plante, ci și toamna. Ambrozia este una din plantele care provoacă cele mai multe simptome alergice.

Alergiile de toamnă și răcelile la cap au simptome asemănătoare: secreții și congestie nazală. De aceea poate fi greu să diferențiezi între o infecție respiratorie virală și o alergie.

Diferența dintre răceli și alergiile sezoniere

Dr. Graham Snyder de la Division of Infectious Disease, Beth Israel Deaconess Medical Center ne ajută să facem diferența între aceste două afecțiuni.

De obicei, răcelile sunt cauzate de virusuri și debutează cu durere în gât. Persoana afectată tușește mult, prezintă febră ușoară și oboseală. În cazul unei rinite alergice, apar rinoree abundentă, secreții oculare și crize de strănuturi.

Citește și Mierea MANUKA ameliorează simptomele de RINITĂ ALERGICĂ

Răceala provoacă o stare generală de rău în prima zi și tinde să cedeze în următoarele zile. Răcelile durează de regulă 1-2 săptămâni.

Pe de altă parte, simptomele de alergie sunt constante. Dacă după 2 săptămâni ele nu se ameliorează deloc ci sunt la fel de iritante ca la început, mergi la medic. Poate fi o alergie sezonieră.

Dacă ai stat în apropierea unei persoane răcite, este posibil ca simptomele pe care le ai să se datoreze unei răceli. Alergiile în schimb nu sunt contagioase. Ele nu se transmit de la o persoană la alta.

Opțiuni de tratament pentru alergiile de toamnă și răcelile virale

Tratamentul pentru alergiile de toamnă includ spălăturile nazale cu soluții saline, antihistaminice și decongestionante nazale.

Citește și Un REMEDIU naturist eficient pentru RINITĂ și alte boli alergice, confirmat de studiile științifice

În răcelile virale este importantă odihna, dieta sănătoasă și hidratarea corpului. Dacă simptomele provoacă un disconfort major, solicitați medicului să vă prescrie medicamente antivirale.

Nu luați antibiotice! Acestea nu vor ameliora congestia nazală, nici secrețiile abundente cauzate de o răceală sau de o alergie.

Dacă bănuiți că simptomele sunt cauzate de o răceală și ele nu trec după 2 săptămâni, este posibil să aveți gripă. Mergeți la medic pentru un diagnostic sigur.

Cumpără de aici:

Sursă: Beth Israel Deaconess Medical Center, First Cold of the Season or Fall Allergies? https://www.bidmc.org/about-bidmc/wellness-insights/chest-diseases/2017/10/cold-or-allergies

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.