Tratament natural pentru DIABET – semințele de SCHINDUF

Cauți un tratament natural pentru diabet? Poți încerca semințele de schinduf. Studiile au arătat că această plantă reduce nivelul zahărului din sânge și combate diabetul prin mai multe mijloace.

Diabetul este o boală incurabilă. Cu toate acestea, ea poate fi ținută sub control prin medicamente, printr-o serie de măsuri care țin de alimentație și stil de viață: scăderea în greutate, dietă strictă, exerciții fizice regulate.

Schinduf: tratament natural pentru diabet

Controlul zahărului din sânge este extrem de important, deoarece poate întârzia sau preveni anumite complicații.

Multe alimente și plante medicinale au proprietăți antidiabetice. De pildă, schinduful, o plantă condimentară foarte populară în bucătăria indiană. Este inclusă în săpunuri, șampoane și alte produse, ca agent de îngroșare.

Citește și CEAIUL de semințe de FENICUL și SCHINDUF scade APETITUL și consumul de MÂNCARE la femeile supraponderale 

Se găsește și sub formă de supliment alimentar, datorită numeroaselor sale beneficii pentru sănătate. O lingură de semințe de schinduf conțin 3 g de fibre, 3 g de proteine, 6 g de carbohidrați, 20% din doza zilnică recomandată de fier, cantități mici de magneziu și mangan.

Schinduf – tratament natural pentru diabet

Semințele de schinduf (Trigonella foenum-graecum) ar putea fi utile în tulburările metabolice, precum diabetul. Studiile au arătat că această plantă poate afecta atât diabetul de tip 1, cât și diabetul de tip 2, crescând toleranța diabeticilor la carbohidrați.

Într-un studiu, participanții cu diabet de tip 1 care au luat 50 g de pulbere de semințe de schinduf la prânz și la cină au avut parte de o scădere a nivelurilor de zahăr din sânge și a colesterolului total și LDL. Tratamentul a durat 10 zile.

Într-o altă cercetare, subiecții care au consumat schinduf au prezentat o scădere 13,4% a nivelurilor de zahăr din sânge timp de 4 ore după ingerare.

Această plantă poate ajuta inclusiv la scăderea nivelului de zahăr din sânge la persoanele cu prediabet. Spre deosebire de grupul de control, grupul care a luat schinduf (10 g) au avut un risc cu 4.2 mai mic de a dezvolta diabet.

Citește și Simptome de DIABET la femeile peste 40 de ani

În 2014, cercetătorii au demonstrat că o doză zilnică de 10 g de pudră de schinduf a provocat o scădere semnificativă a nivelurilor de glucoză și insulină și rezistența la insulină la pacienții cu diabet de tip 2. Totodată, planta a redus colesterolul total și trigliceridele.

Cum funcționează schinduful?

Beneficiile schidufului s-ar putea datora conținutului bogat în fibre și faptului că planta îmbunătățește modul în care funcționează insulina.

Schinduful ajută la prevenirea și combaterea diabetului prin mai multe mecanisme:

– încetinește enzimele din corp responsabile cu digerarea carbohidraților
– reduce absorbția glucozei în tractul gastrointestinal
– stimulează secreția insulinei din celulele beta-pancreatice
– crește numărul de receptori de insulină din corp
– se leagă de receptorii peptidei 1 și crește activitatea lor, ajutând la creșterea secreției de insulină

Cum se folosesc semințele de schinduf în diabet

Datorită efectului de scădere a nivelului de zahăr din sânge, schinduful poate fi considerat un tratament natural atractiv pentru diabet.

Doza recomandată este de cel puțin 5 g pe zi. Se poate administra o cantitate de 10 g de schinduf pe zi, împărțită în 2 doze.

Este important să cereți sfatul medicului înainte de a începe un tratament cu un supliment alimentar nou.

Citește și Ce să mănânci și ce să nu mănânci dacă ai DIABET (farfuria ideală pentru diabetici)

Alte beneficii ale schindufului:

– reduce apetitul și aportul de grăsimi
– este la fel de eficient ca medicamentele antiacide în ceea ce privește atenuarea arsurilor stomacale
– reduce inflamațiile (studii pe animale)
– poate ajuta în colita ulcerativă și afecțiuni ale pielii

Nu au fost raportate efecte secundare grave în urma consumului de schinduf.

Cumpără de aici suplimente pentru diabet:
[wcepe_products ids=’12428, 9110, 9706, 11086′ button=’Cumpără aici’]

Surse:
1. Rudy Mawer, Fenugreek: An Herb with Impressive Health Benefits, Healthline: https://www.healthline.com/nutrition/fenugreek#what-it-is
2. Mayo Clinc, Type 2 Diabetes: https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/type-2-diabetes/diagnosis-treatment/drc-20351199

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.