Osteoporoza – Tipuri de Osteoporoză şi Remedii Pentru Întărirea Oaselor

În America, osteoporoza nu este departe de a fi numită o adevărată epidemie. Aproape 10 de milioane de americani au osteoporoză şi alte 18 milioane se află sub riscul de a dezvolta această boală. Statisticile sunt alarmante: una din două femei peste 50 de ani prezintă risc de fracturi (în special fracturi de şold).

osteoporoza remedii pentur intarirea oaselor

Tipuri de osteoporoză

Osteoporoza este o boală debilitantă, în care densitatea oaselor scade până la punctul în care oasele devin slabe, poroase şi fragile. Există două tipuri de osteoporoză.

Tipul I – osteoporoza primară

Acest tip este întâlnit în special femeile aflate la menopauză, din cauza scăderii rapide a nivelului de estrogen. Lipsa de estrogen provoacă epuizarea calciului din oase. Tipul I de osteoporoză afectează în mare măsură osul din interiorul vertebrelor.

Tipul II – osteoporoza secundară

Acest tip este legat de vârstă și se instalează la toată lumea la o anumită vârstă. Pe măsură ce îmbîtrânim, oasele devin mai fragile. Osteoporoza de tipul II poate afecta aproape orice os din corp. poate fi cauzată şi agravată de: boli ale sistemului endocrin (hipertiroidismul), boli digestive (boala Crohn), deficitul de vitamina D sau o nutriție proastă.

Remedii pentru oase puternice şi articulatii sănătoase

În cazul osteoporozei, prevenirea este cel mai bun tratament. Primul, şi cel mai important este o bună nutriţie. Pe lângă consumul de produse lactate şi suplimente de calciu, există multe alte minerale și componente care contribuie la formarea de oaslor şi menţinerea densităţii.

• Sarea de Himalaya şi sarea de mare

Oasele sunt alcătuite din peste 12 minerale. O mare sursă de minerale benefice pentru oase puternice este sarea de Himalaya şi sarea de mare. Aceste tipuri de sare nu afectează tensiunea arterială.

Dioxid de siliciu

Este un aliat util în menținerea oaselor sănătoase și puternice. Are efecte puternice când este utilizat în combinație cu infuzii.

Tătăneasa

Tătăneasa este un remediu puternic pentru fracturi, cu o acţiune de sudare a oaselor. Poate fi utiilizată la orice vârstă pentru vindecarea unui os rupt.

Aminoacizi

Aminoacizii sunt o parte integrantă a densității osoase și o parte importantă a matricei osoase. Cea mai bună sursă de aminoacizi sunt proteinele de calitate, cum sunt cele organice sau din carnea de pui, de vită, din ouă sau proteine de zer praf.

Magneziu

Magneziul este extrem de important în formarea osoasă. Fără o doză adevcvată de magneziu, calciul nu poate fi absorbit în oase. Deficitul de magneziu determină depozitarea excesului de calciu în ţesuturile moi în loc de oase. Migdalele crude sunt o sursă minunată de magneziu.

Fosfor

Fosforul este vital pentru rezistenţa osoasă. Alimente bogate de fosfor sunt: carnea de calitate, nucile crude, leguminoasele şi untul de arahide organic.

Vitamina K2

Vitamina K joaca un rol important în metabolismul oaselor şi creşterea acestora. Vitamina K2 are un rol mai mare în formarea de os decât vitamina K1. Alimente care conţin Vitamina K2 sunt cele care fermentează: varza, brânzeturi fermentate și produse lactate: unt, brânza de vaci, lapte crud.

Care este cel mai bun tip de calciu?

Laptele crud, legumele verzi – varza și broccoli sunt surse de calciu organic uşor absorbibil.

Carbonat de calciu. Aceasta este cea mai comună și mai ieftină formă de calciu. Are un procent mare de calciu elementar, însă este cea mai grea formă de absorbit.

Citrat de calciu. Această formă de calciu este foarte ușor absorbit, dar are o cantitate mică de calciu elementar. Citratul de calciu este o opțiune bună pentru vegetarieni.

Hidroxiapatita de calciu. Acest calciu provine din oase de bovine tinere care nu este procesat cu substanțe chimice. Acesta conține calciu și fosfor natural în raporturile necesare formării de os. Este una dintre formele cele mai absorbabile de calciu și conține în mod natural potasiu, magneziu, bor, zinc, siliciu și crom.

Hidroxiapatita de calciu este o sursă superioară de calciu pentru tratarea pierderilor de masă osoasă şi prevenirea fracturilor.

Calcarea carbonică este un carbonat de calciu extras din cochilia stridilori marine. Este un tip de calciu miraculos în special pentru femeile plinuţe, cu forme rotunde. Acest remediu hrăneşte oasele, revigoreaăză şi echilibrează.

Vezi si tratament naturist pentru osteoporoza

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. multumesc f. mult pt. informati imi sunt f.utile mai ales la varsta mea …Va doresc mult success …

  2. multumesc mult este foarte utila informatia

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.