Persoanele care consumă CIOCOLATĂ NEAGRĂ au mai puține șanse să sufere de DEPRESIE

Un studiu apărut recent în jurnalul Depression and Anxiety sugerează că persoanele care consumă ciocolată neagră sunt mai puțin predispuse la depresie.

Cercetătorii au investigat asocierea dintre ciocolată și tulburările de dispoziție, și au evaluat mai multe tipuri de ciocolată. Rezultatele au arătat că ciocolata neagră afectează în mod pozitiv starea de spirit și ameliorează simptomele de depresie.

Ciocolata neagra combate depresia

Cercetării de la Colegiul Universitar din Londra (UCL) au colaborat cu cercetători de la Universitatea din Calgary și Alberta Health Services din Canada și au evaluat datele a 13.626 de adulți din studiul US National Health and Nutrition Examination Survey.

Participanții au fost chestionați cu privire la consumul de ciocolată și simptomele depresive. Pentru a asigura măsurători cât mai corecte, cercetătorii au luat în considerare și alți factori, precum înălțimea, greutatea corporală, statusul marital, etnia, educația, venitul, activitatea fizică, fumatul și probleme de sănătate cronice.

După ajustarea acestor factori, s-a constatat că persoanele cu cel mai mare consum recent de ciocolată neagră au avut un risc cu 70% mai mic de simptome clinice de depresie decât cei care nu au consumat deloc ciocolată.

Probabilitatea de a raporta simptome depresive a fost de asemenea mai mică la 25% din consumatorii de orice fel de ciocolată, comparativ cu non-consumatorii.

Peste 300 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de depresie, potrivit World Health Organisation. Depresia constituie totodată principala cauză de dizabilitate la nivel global.

Dr. Sarah Jackson, autorul principal al studiului spune că rezultatele obținute sugerează că consumul de ciocolată, îndeosebi de ciocolată neagră, ar putea fi asociat cu șanse mai mici de simptome depresive relevante din punct de vedere clinic.

Numeroase studii au raportat că ciocolata îmbunătățește starea de spirit, datorită unor ingrediente cu proprietăți psihoactive pe care le conține. Acestea induc o stare de euforie asemănătoare celei produse de canabinoidul din canabis. Ciocolata conține de asemenea feniletilamină, un compus neuro-modulator, care este considerat important pentru reglarea dispoziției.

Studiile experimentale au arătat că ciocolata produce efecte pozitive asupra stării de spirit doar dacă aceasta este plăcută la gust, ceea ce înseamnă că experiența plăcută de a mânca ciocolată este de asemenea un factor important, nu doar compușii în sine. De aceea este nevoie de alte studii care să demonstreze dacă există o relație cauzală între efectul protector al ciocolatei asupra simptomelor de depresie, precum și tipul și cantitatea de ciocolată optimă pentru prevenirea și controlul depresiei.

Se știe însă că ciocolata neagră are o concentrație mai mare de flavonoide – compuși antioxidanți care îmbunătățesc profilurile inflamatorii – implicate în declanșarea depresiei.

Cumpără de aici:

[wcepe_products ids= ‘3034, 6532, 11070, 4278′ button=’Cumpără aici’]

Sursă: Science Daily, People who eat dark chocolate less likely to be depressed: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/08/190802145458.htm

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.