Sâmburii de CAISE conțin Vitamina B17, numită și “vitamina cancerului”

Sâmburii de caisă îşi au faima lor ca medicament redutabil încă din timpuri străvechi. Medicii chinezi foloseau miezul sâmburelui de caisă pentru astm, bronşite, tuse cronică, litiază biliară sau boli degenerative. Astăzi, sâmburii de caisă au revenit în atenţia medicilor naturişti ca surse naturale de Vitamina B17, o vitamină despre care se crede că poate învinge cancerul.

samburi de caise - amigdalina tratamente

Sâmburi de Caise

Sâmburi de caise: indicații terapeutice 

Sâmburii de caisă au o aromă specifică de migdală, de unde şi numele de amigdalină – substanţa vindecătoare care a fost denumită Vitamina B17. În medicina populară, sâmburii de caisă se mai numesc „alună amară”. Potrivit cercetărilor recente, sâmburii de caisă au efecte miraculoase asupra organismului, fiind capabili să prelungească viaţa şi să combată cancerul sau îmbătrânirea prematură.

Cresc imunitatea: astm, bronşită, tuberculoză

Se recomand câte 5 sâmburi de caisă pe zi, administraţi la masa de dimineaţă. Cura durează 60 de zile, urmate de 60 de zile de pauză, şi se poate face de două ori pe an. Despre caise se ştie că au proprietăţi antiinflamatoare, imunostimulatoare şi antioxidante. Miezul sâmburilor de caisă este recomandat şi în cazul bolilor de plămân severe.

Protejează creierul: tulburări de memorie

Bolnavii diagnosticaţi cu Alzheimer care întâmpină probleme în procesul de memorare pot lua câte 5-10 sâmburi de caisă zilnic pentru combaterea bolilor degenerative asupra creierului. În sâmburii caiselor se găsesc cantităţi importante de lecitină, amigdalină şi vitamine din complexul B, cu rol în menţinerea sănătăţii creierului. Cura cu sâmburi de caise poate dura 14 zile, cu 14 zile pauză.

Tratează litiaza biliară, microlitiaza

Pentru dizolvarea calculilor biliari şi eliminarea bilei din colecist, se recomandă consumul a câte 10 sâmburi de caisă dimineaţa, pe stomacul gol. După o oră de la administrare se poate mânca şi pulpa caiselor proaspete, cu efecte coleretice. Acest leac este cunoscut în medicina populară din toată Europa.

Vezi si VITAMINA B17, sau amigdalina – „suspectă” în vindecarea cancerului 

O speranţă în cancerul de sân

Vitamina B17 (amigdalina) ascunsă în sâmburii de caisă nu este o vitamină adevărată, ci o substanţă cu efecte antitumorale puternice, dacă nu cea mai de temut armă împotriva cancerului. Se recomandă miezul de la 10 sâmburi de caisă zilnic, timp de o lună. Tratamentul se poate relua după o pauză de 15-30 de zile. Dincolo de faptul că distruge celulel canceroase, migdalina din sâmburii de caisă acţionează ca un reglator asupra gonadelor şi ca un stimulator puternic asupra sistemului imunitar pentru a elimina „răutatea”.

Ajduvant puternic în cancerul de colon

Sâmburii de caisă şi chiar caisele propriu-zise conţin pectină – o fibră solubilă cu efecte anti-cancerigene asupra colonului. Studiile efectuate recent în Belgia recomandă consumul a câte 4-10 sâmburi de caisă pe zi, precum şi suc de caisă ca adjuvant în terapia cancerului de colon.

Inversează procesul de îmbătrânire

vitamina B17 samburi de caisa

Sâmburi de Caise

Miezul amărui al sâmburelui de caisă este un tonic miraculoas pentru sistemului nervos, digestiv şi muscular.

5-8 sâmburi de caisă pe zi pot preveni bolile degenerative care apar odată cu vâsta. De fapt, aceşti sâmburi miraculoşi chiar inversează procesul de îmbătrânire, având efect regenerator puternic asupra celuelor corpului.

Caisa, fructul, care găzduieşte aceşti sâmburi miraculoşi este ea însăşi un aliment-medicament cu rol esenţial în echlibrarea sistemului nervos, imunitar şi endocrin. Conţine o doză mare de Vitamina A şi C – doi dintre cei mai tari antioxidanţi vitali sănătăţii umane.

Precauţii

Copii sub 6 ani nu au voie să consume mai mult de 2 sâmburi de caisă pe zi. Adulţii nu trebuie să depăşească doza de 10 sâmburi de caisă pe zi, deoarece aceştia conţin şi o cantitate de cianură care prin descompunere, elimină un acid cianhidric toxic. 50-60 de sâmburi de caisă administraţi într-o zi pot duce la comă sau deces. Se recomandă respectarea dozelor indicate.

Preț

Puteți cumpăra online sâmburi de caise, 20 de lei pentru 250g

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

9 comentarii

  1. Sau migdalele , si ele contin multa vit B17 🙂

  2. nu mai mult de 5 pe zi,altfel sunt toxici!

  3. toti samburii sunt foarte buni la ceva, mai ales cei foarte amari…:).

  4. Persipan se face din samburi de caise

  5. Nu ati mentionat nimic. .Eu stiu k samburi de zarzare..sunt amari. .si cei de caise sunt dulci. .Mancam caise cu zecile. .dupa care si samburi dar numai cei dulci..

    • sa stii ca s doua feluri de caise sa nu confundam corcodusele ca unii le zic zarzare , ,,,, deci zarzara e mai mica decat caisa si are sîmburele amar caisa e , cu samburele dulce si mai mare, eu acu momentan am 1, 5 kg de samburi de zarzare amare , nu -i motiv daca mananci mai mult nu-i adevarat ca te imbolnavesti astea s minciuni dar AMIGDALINA se gaseste in acel sîmbure , din cauza afacerilor , a industrieii farmaceutice a fost ascunsa aceasta minune numita vit B17 acu 35 de ani

  6. AM CONSUMAT 3 LUNI FARA PAUZE 60,120 PE ZI SAMBURI DE CAISE SI NU AM SIMTIT NIMIC NU M-AU AFECTAT .DAR NU STIU DACA MA AJUTAT LA TRATAREA CANCERULUI MELANOM MALIGN OPERAT LA DEGET,NU SE CUNOASTE NIMIC NICI O MODIFICARE

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *