Bolile Ginecologice – Tratamente Naturiste Valeriu Popa

Femeile au nevoie de o îngrijire blândă a zonei intime, şi plantele se dovedesc a fi cele mai bune leacuri pentru tratarea afecţiunilor ginecologice. Valeriu Popa are foarte multe reţete de vindecare pentru diverse boli ale femeilor, inclusiv chisturi ovariene, fibrom uterin sau simptomele menopauzei.

Boli Ginecologice / Tratamente Naturiste

Chisturi ovariene

> Amestec de pulbere din plante

Se râşnesc următoare plante în părţi egale: frunze de mur, rostopască, năpraznic, salvie, seminţe şi flori de urzică şi răchitan. Se combină pulberile şi se ia câte o linguriţă, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se înghite cu apă. Extern, se fac aplicaţii pe zona ovarelor cu cataplasme calde cu coada şoricelului.

Fibrom uterin

> Ceai din amestec de plante

Se prepară din 200 g creţişoara, 200 g păpădie, 200 g traista ciobanului, 100 g urzică moartă şi 100 g nalbă. Se amestecă plantele şi se adaugă 7 linguri din acest amestec în 2 litri de apă clocotită. Se infuzează un sfert de oră, se strecoară, şi se bea pe parcursul unei zile. Alte tratamente naturiste fibrom uterin

Splături vaginale cu plante

Se amestecă în părţi egale: nalbă, pelin, coada calului şi vâsc. Se adaugă 2 linguri din amestec în 250 ml de apă clocotită şi se lasă la infuzat 3 minute. Se fac câte astfel de 2 spălături pe zi.

> Spălături cu ceai de pelin şi miere

Se recomandă spălăturile vaginale cu ceai de pelin, preparat din 3 linguri de plantă la 2-3 litri de apă, infuzat câteva minute. Spălăturile se fac în fiecare seară, timp de o lună, între ciclurile menstruale. După spălăturile cu pelin se unge zona afectată cu miere de salcâm sau tei, în stare cristalizată. Acest tratament se urmează pentru prurit, eroziuni pe colul uterin sau floră abundentă.

Insuficienţă ovariană

> Ceai din amestec de plante

Se mărunţesc 50 g de şofran cu 100 g de lemn dulce şi 100 g de sunătoare şi se amestecă. Se pun 2 linguriţe din acest amestec în 250 ml de apă clocotită şi se infuzează 10 minute. Se beau câte 2 căni de ceai pe zi. Tratamentul durează 6 săptămâni.

Leucoree

> Irigaţii vaginale cu ceai de pătrunjel

Se fierb 100 g de seminţe de pătrunjel într-un litru de apă timp de 5 minute, se lasă la infuzat 15 minute, apoi se strecoară. Se fac irigării vaginale cu această soluţie, în fiecare seară.

Răni pe col uterin

> Spălături cu ceai de pelin + ulei de cătină

Se fac spălături vaginale în fiecare seară cu ceai de pelin preparat din 10 linguriţe de de plantă fierte în 2 litri de apă 10 minute. După spălare se introduce în vagin un tampon cu ulei de cătină, care se îndepărtează a doua zi dimineaţa. Sau se poate aplica un tampon îmbibat în ulei de sunătoare.

> Splături vaginale cu amestec de plante

Se prepară un amestec dintr-un pumn de coji de nuci uscate şi unul de coajă de stejar. Se pun la fiert în 3 litri de apă până se obţine un ceai de culoare maro. După ce se strecoară, se adaugă 2 pumni de tătăneasă (verde sau uscată) şi se dă în 10 clocote. Se ia de pe foc şi se adaugă un pumn de gălbenele, coada şoricelului şi muşeţel. Se lasă la infuzat 10 minute. fac spălături vaginale cu acest ceai cald, cu ajutorul irigatorului. Tratamentul se face seara, în fiecare zi, până la cicatrizarea rănilor.

Menopauza prematură, insuficienţă ovariană, osteoporoză

> Tinctură de brânca ursului

În prima săpătmână, se iau câte 20 de picături de tinctură diluate în jumătate de pahar de apă, de ori pe zi. Doza se creşte cu câte 10 picături în fiecare săptămână, până se ajunge la 50 de picături, de 3 ori pe zi în a 4-a săptămână. Tratamentul se ţine o lună, cu 10 zile pauză.

> Tampoane cu cremă de gâscă

Se prepară o alifie din grăsime de gâscă topită pe baie de aburi. Se introduc în vagin tampoane îmbibate în această cremă seara, şi se înlătură dimineaţa. Tratamentul se ţine 10 zile după terminarea ciclului. Femeile la menopauză vor face acest tratament 15 zile pe lună, vreme de 4 luni de zile.

> Macerat din plante

Se pun de seara în 500 ml de apă câte o linguriţă de: salvie, sunătoare, creţişoara, traista ciobanului si talpa-gâştei. Dimineaţa se strecoară şi se plantele rămase se pun la opărit în 500 ml de apă clocotită şi se infuzează până la răcire. După ce se strecoară, se amestecă cu maceratul şi se bea toată cantitatea, de 2-3 ori pe zi, pe stomacul gol. Cura se face 3 luni de zile.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.