Boli de Stomac – Tratament Naturist cu Tătăneasă

Tătăneasa este una din reginele plantelor medicinale foarte mult apreciate și folosite la noi în țară. O primă recomandare o are în bolile de stomac: ulcer gastric, hemoragii ale tubului digestiv sau diaree cu sânge. Tratamentele sunt simple și extrem de eficiente.

Boli de Stomac – Tratament Naturist cu Tătăneasă

Boli de Stomac – Tratament Naturist cu Tătăneasă

Folosiți cu încredere tătăneasă pentru durerile de stomac

___________________________________________________________________________________________

Există mai multe moduri de utilizare a acestei plante pentru tratarea bolilor de stomac. Ceaiul de tătăneasă este un adevărat elixir pentru persoanele afectate de ulcer sau gastrită.

1. Decoct de tătăneasă – Rețetă miraculoasă pentru ulcer și boli de stomac

Se pun 2 linguri de tătăneasă pisată la macerat într-o cană de apă rece. Se lasă peste noapte, iar a doua zi dimineața se strecoară lichidul și se pune deoparte. Planta rămasă se pune la fiert cu o altă cană de apă. Se lasă 2-3 clocote, apoi se strecoară, și lichidul obținut se amestecă cu primul. Se obține în total o jumătate de litru de ceai de tătăneasă. Se bea această cantitate de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă.

2. Ceai de tătăneasă

Ceaiul de tătăneasă conține alantoină, o substanță care ajută în ulcerul gastric acid. Tătăneasa are efecte antiinflamatoare și astringete. Pentru ulcer gastric, se beau câte 3 căni de ceai de tătăneasă (100g), gălbenele(50 g) și troscot (50g), preparat prin infuzare.

3. Ceai de rădăcină de tătăneasă

Acest leac reduce inflamația, ajută la cicatrizarea și calmarea stomacului. Este recomandat doar în cazul persoanelor care suferă de gastrită sau ulcer hiperacide, și nu hipoacide. Mucoasa gastrică afectată de ulcerații se reface complet în câteva săptămâni de tratament. Se prepară un decoct din 1-2 lingurițe de rădăcină de tătăneasă și 300 ml de apă. Se lasă la fiert 5 minute, apoi încă 2 ceasuri la macerat. Se filtrează și se beau câte 2-3 căni de ceai cald pe zi, eventual cu puțină miere.

4. Tinctură de tătăneasă

La fel de eficientă pentru tratarea ulcerului și gastritei hiperacide este tinctura de tătăneasă. Se iau câte 20 de picături, de 3 ori pe zi după masă, diluate în puțină apă.

5. Ulei de tătăneasă

Tot pentru bolile de stomac cauzate de o hiperaciditate se recomandă uleiul de tătăneasă. Se ia câte o linguriță, de 3 ori pe zi, după mesele principale. Uleiul se poate prepara și în casă: se pun 100 g de rădăcină de tătăneasă uscată și măcinată (prin râșnița de cafea) în 100 ml de alcool și se lasă 6 ore la macerat. La final se adaugă un litru de ulei de floarea-soarelui și se lasă peste noapte la macerat. Dimineața se pune preparatul la fiert o oră pe baie de aburi. Se lasă în repaus 24 de ore, apoi se strecoară și se păstrează în sticluțe la frigider.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.