Ceai de Afine Pentru Diabet – Reduce Dependenţa de Insulină

Motivul pentru care ceaiul de afine este atât de eficient în diabet este glucochinina – un compus din afine care are proprietăţi hipoglicemiante puternice. Ceaiul de afine mai aduce un beneficiu important bolnavilor de diabet II, şi anume acela că tratează problemele oculare de tipul neuropatiei diabetice.

ceai de afine diabet

Afine pentru diabet

Afinele sunt printre cele mai semnificative surse naturale de antioxidanţi de pe terra, alături de alte fructe cu pigment închis. Afinele conţin multiple substanţe active sănătoase: vitaminele A, B, C şi E, tanin, flavonoide, acizi organici, anticianină şi fibre.

Bolnavii de diabet pot găsi la magazinele naturiste atât ceai de afine pentru diabet, cât şi tinctură sau extracte special create pentru cei dependenţi sau nu de insulină.

 Cum acţioneazăceaiul de afine în diabet

Trebuie menţionat faptul că ceaiul de afine este un supliment nutritiv, şi nicidecum un înlocuitor al tratamentului medicamentos. Ceaiul de afine este cel mai eficient ceai cunoscut şi recomandat pentru sprijinirea bolnavilor de diabet zaharat, dar şi a celor care nu sunt insulino-dependenţi.

Mirtilina şi neomirtilina din afine sunt substanţele responsabile pentru scăderea nivelui de zahăr din sânge şi reglarea glicemiei în mod natural. De aceea medicina naturistă recomandă afinele în ameliorarea formelor uşoare de diabet, prin reducerea cantităţii de insulină injectabilă necesară.

Cum se bea  ceaiul de afine pentru diabet

Pentru prepararea ceaiurilor se pot folosi atât fructele, cât şi frunzele afinului. De pildă, ceaiul din frunze de afin poate fi folosit pe post de antibiotic natural împotriva infecţiilor, bacteriilor şi viermilor intestinali.

Tratamentul homeopat cu ceai de afine pentru diabet durează 40 de zile, timp în care se beau câte 2 căni pe zi. Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de frunze de afin la o cană cu apă fiartă.

Alte boli tratate cu ceai de afine

Ceaiul de afine poate preveni cele mai severe boli oculare – miopia, glaucomul, retinitapigmentoasă, prin exercitarea unei protecţii puternice contra radicalilor liberi şi stimularea circulaţiei sângelui la nivelul ochilor.

– Gută, reumatism
– Parazitoze intestinale, eneterocolită
– Infecţii urinare
– Tulburări de circulaţie periferică, cardiovasculară
– Afecţiuni dermatologice: eczeme, ulceraţii

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. Foarte interesant,multumesc

  2. e mai sigur ”DIAVIT-ul

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.