ULEIUL esențial de GERANIU – combate Stafilococul auriu, reduce anxietatea, tratează afecțiunile externe

Cercetătorii spanioli au investigat într-un studiu din 2016 potențialul anti-alergic al acestui ulei (în anafilaxie – o reacție alergică acută la un antigen), în baza efectelor sale antiinflamatoare și antioxidante cunoscute deja.

Rezultatele au arătat că citronelolul – principalul compus din uleiul esențial de geraniu poate constitui un compus potențial pentru tratarea bolilor alergice.

Ulei esential de geraniu – combate infectiile, anxietatea

___

Uleiul esențial de geraniu în studiile științifice

Laboratoarele din Algeria au arătat că uleiul esențial de geraniu are un potențial important pentru dezvoltarea de noi medicamente antiinflamatoare cu un profil de siguranță mai bun.

În testele pe animale, acesta a redus edemul la fel de eficient ca și Diclofenacul și a inhibat răspunsul inflamator la nivelul pielii.

Un studiu efectuat de Universitatea de Medicină Dalian din China a arătat că uleiul esențial de geraniu, uleiul esențial de ace de pin și uleiul esențial de tămâie suprimă progresia tumorilor în cancerul de sân.

Uleiul esențial de geraniu s-a dovedit un antimicrobian eficient comparativ cu Cloramfenicol și Amoxicilina, împotriva unor bacterii comune, precum Listeria monocytogenes, Salmonella enteritidis, Escherichia coli, Stafilococul auriu și Bacillus subtilis. Tulpinile cu cea mai mare sensibilitate la acest ulei au fost cele de Stafilococ auriu.

Un alt studiu a arătat că acest ulei este eficient împotriva bacteriilor gram-negative care creează probleme în tratarea rănilor, fiind considerat un component eficient în terapia infecțiilor recurente frecvente cauzate de patogenii rezistenți la tratament.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’5548, 8579, 8633′ button=’Cumpără aici’]

Inhalarea parfumului (de trandafir) emanat de uleiul esențial de geraniu poate reduce anxietatea și tensiunea arterială sistolică, potrivit unui studiu realizat pe femei în timpul nașterii, realizat la Universitatea de Științe Medicale din Iran.

Uleiul esențial de geraniu – indicații terapeutice

Cristina Pavel, specialist în medicină de familie și apiterapie-fitoterapie-aromaterapie, spune că uleiul esențial de geraniu este un antibacterian blând, potrivit și pentru persoanele sensibile.

Aceasta îl recomandă în următoarele afecțiuni:

– acnee, acnee suprainfectată
– herpes
– zona zoster
– micoze
– eczeme
– infecții ale pielii
– echimoze
– edeme
– hematoame
– vergeturi
– hemoroizi
– infecții urinare
– diabet, hiperglicemie
– anxietate

Moduri de utilizare

Uleiul esențial de geranium se folosește extern sub formă de masaj sau aplicații locale. Se diluează cu un ulei vegetal înainte de a-l aplica pe piele. Se folosesc de regulă 3-5 picături de ulei esențial în amestec cu 10 ml de ulei vegetal (ex. de măsline).

Se pot face și inhalații, prin aplicarea a 2-3 picături de ulei esențial de geraniu pe o batistă.

Dacă produsul este pentru uz intern și are această specificație pe cutie și pe prospect, se pot lua câte 1-2 picături, de 3 ori pe zi, diluate într-o linguriță de medic. Durata tratamentului trebuie stabilită de medic.

Atenție, nu ingerați uleiurile esențiale care sunt realizate doar pentru uz extern, deoarece pot fi toxice.

Surse bibliografice:

1. Kobayashi Y, Sato H, Yorita M, Nakayama H, Miyazato H, Sugimoto K, Jippo T. Inhibitory effects of geranium essential oil and its major component, citronellol, on degranulation and cytokine production by mast cells. Bioscience, Biotechnology and Biochemistry. 2016: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26927807

2. Mohamed Nadjib Boukhatem, Abdelkrim Kameli, Mohamed Amine Ferhat, Fairouz Saidi, and Maamar Mekarnia. Rose geranium essential oil as a source of new and safe anti-inflammatory drugs. Libyan Journal of Medicine. 2013: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3793238/

3. Ren P, Ren X, Cheng L, Xu L. Frankincense, pine needle and geranium essential oils suppress tumor progression through the regulation of the AMPK/mTOR pathway in breast cancer. Oncology Reports. 2018: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29115548

4. A Ghannadi, MR Bagherinejad, D Abedi, M Jalali, B Absalan, and N Sadeghi. Antibacterial activity and composition of essential oils from Pelargonium graveolens L’Her and Vitex agnus-castus L. Iranian Journal of Microbiolology. 2012: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3507305/

5. Fahimeh Rashidi Fakari, Mahbubeh Tabatabaeichehr, Hossian Kamali, Farzaneh Rashidi Fakari, and Maryam Naseri. Effect of Inhalation of Aroma of Geranium Essence on Anxiety and Physiological Parameters during First Stage of Labor in Nulliparous Women: a Randomized Clinical Trial. Journal of Caring Sciences. 2015: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4484988/

6. Sienkiewicz M, Poznańska-Kurowska K, Kaszuba A, Kowalczyk E. The antibacterial activity of geranium oil against Gram-negative bacteria isolated from difficult-to-heal wounds. Burns. 2014: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24290961

7. Steaua Divină, ULEIUL ESENŢIAL DE GERANIUM – UN REMEDIU ANTIINFECŢIOS PUTERNIC: https://steaua-divina.ro/blog/149_uleiul-esential-de-geranium-un-remediu-antiinfectios-puternic.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.