PALPITAȚIILE – cauze și remedii naturiste

Palpitațiile dau impresia că inima bate repede sau neregulat. Unele persoane descriu palpitațiile ca o senzație de inimă grea, o inimă care fâlfâie sau sare o bătaie.

Stresul, oboseala, efortul fizic intens, unele medicamente și anumite afecțiuni pot declanșa palpitațiile. Deși sunt îngrijorătoare, nu au un grad ridicat de periculozitate.

Palpitatii – cauze, remedii naturiste

 

În cazuri mai rare, pot fi semnul unei afecțiuni cardiace care necesită tratament, precum aritmia cardiacă.

Palpitațiile se pot resimți nu doar în piept, ci și în alte zone ale corpului, îndeosebi la nivelul gâtului. Apar atât în stare de activitate, cât și în stare de repaus.

Palpitațiile care apar rareori și durează doar câteva secunde, nu necesită evaluare medicală. Dacă însă aveți un istoric de boli cardiace și experimentați palpitații frecvente sau care se înrăutățesc, trebuie să mergeți la medic.

Necesitatea de a merge la un doctor cardiolog este și mai mare când palpitațiile sunt însoțite de alte simptome, precum:

– disconfort sau durere în piept
– stări de leșin
– dispnee, respirație scurtă severă
– amețeală severă

Palpitațiile – cauze

Palpitațiile nu au o cauză identificabilă. Ele pot provocate de:

– stări emoționale puternice, precum stres, anxietate sau atac de panică
– depresie
– exerciții fizice intense
– consum de stimulente (cafea, nicotină, cocaină, amfetamine, medicamente pentru astm sau pentru răceală care conțin pseudofedrină)
– febra
– schimbări hormonale asociate cu menstruația, sarcina sau menopauza
– un nivel crescut sau scăzut de hormoni tiroidieni
– consum se energizante
– trecerea bruscă de la cald la frig
– presiunea atmosferică scăzută
– umiditate crescută a aerului
– deshidratare

Ocazional, palpitațiile la inimă pot fi simptomul unei afecțiuni mai serioase, precum hipertiroidism sau a unui ritm cardiac anormal, precum aritmie cardiacă. Aritmia poate cauza un ritm cardiac crescut (tahicardie) sau scăzut (bradicardie) sau un ritm cardiac neregulat.

Palpitații – remedii naturiste

Palpitațiile care apar din cauza stresului pot fi calmante cu ajutorul plantelor medicinale cu proprietăți sedative și adaptagene.

– tei
– schinduf
– vinarița

Cumpără de aici:

Aceste plante pot fi utilizate sub formă de ceai sau capsule. Aromaterapia cu uleiul esențial de lavandă poate ajuta de asemenea la inducerea unei stări de liniște.

În timpul palpitațiilor, este important să respirăm adânc și rar. Acest exercițiu ajuta la calmarea inimii. Un alt sfat este să beți puțin apă.

Dacă suferiți des de palpitații, încercați să acordați mai mult timp orelor de somn și de odihnă, precum și alimentației. Consumați cantități suficiente de apă, evitați consumul de cafea și energizante. Reduceți consumul de grăsimi.

Surse:
1. Fares, Palpitațiile – de ce apar și cum se tratează: https://fares.ro/palpitatiile-de-ce-apar-si-cum-se-trateaza/
2. Mayo Clinic, Heart Palpitations: https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/heart-palpitations/symptoms-causes/syc-20373196

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.