Rezistența la ANTIBIOTICE – sfaturi, soluții naturale

Rezistența la antibiotice este o problemă de sănătate publică subestimată, întâlnită în țările din întreaga lume. China este liderul la acest capitol, urmată de Kuweit și de SUA.

În spitalele din China, prevalența rezistenței la bacteriile spitalicești era în anii 1999-2001 de circa 41%. Organismele rezistente la medicamente multiple sunt astăzi identificate inclusiv în afara spitalelor.

Rezistenta la antibiotice – remedii naturale

_____________________

Rezistența la antibiotice – consecințe

Bacteriile sunt organisme vii, înzestrate cu capacitatea de a se transforma și adapta, cu scopul de a supraviețui în orice mediu.

În momentul în care sunt atacate cu medicamente, bacteriile rele încearcă să găsească o cale de a rezista. Răspunsul bacteriilor la atacul antibioticelor este primul exemplu de adaptare și evoluție al acestora.

Supraviețuirea celor mai puternici este consecința unei plasticități genetice imense a patogenilor, care declanșează răspunsuri specifice ce rezultă în adaptări de tipul mutațiilor.

Pentru a stopa răspândirea rezistenței la antibiotice și identificarea unor strategii terapeutice, este necesar pentru cercetători să înțeleagă care este baza biochimică și genetică a acestei probleme.

Rezistența la antibiotice are numeroase consecințe nefavorabile, atât pentru pacient, cât și pentru spitale și sistemul sanitar. În primul rând, se dezvoltă patogeni tot mai puternici care nu mai pot fi combătuți cu tratamentul convențional.

În al doilea rând, cresc ratele spitalizării și durata infecțiilor, apar complicații și cresc costurile medicale.

Toate bacteriile pot dezvolta rezistență la antibiotice, însă cele mai puternice și frecvent întâlnite sunt:

• Stafilococul auriu
• Escherichia coli
• Klebsiella pneumoniae
• Streptococul pneumoniae
• Salmonella spp.

Unele bacterii transmit rezistența lor la antibiotice și altor bacterii, cauzând și mai multe probleme. 

Antibioticele trebuie administrate în dozele optime pentru a distruge bacteriile în totalitate. Tratamentul nu trebuie întrerupt înainte de termen, pentru a eradica în totalitate bacteriile și a nu da prilej infecției să recidiveze.

_____________________

Alternative naturale la antibiotice

Un sfat extrem de important pentru pacienți este să nu ia antibiotice sintetice „după ureche”, sau în situații în care acestea nu sunt indicate (răceli, viroze, gripă), deoarece afectează imunitatea și stomacul.

Antibioticele sunt eficiente doar împotriva bacteriilor, nu și a virusurilor. Acestea trebuie administrare doar la recomandarea medicului.

Răcelile de sezon pot fi tratate cu remedii naturale. Cei de la Fares au conceput câteva produse foarte bune, cu proprietăți antivirale și antibacteriene naturale și eficiente.

Un antibiotic natural bun este Biomicin – destinat infecțiilor respiratorii sau urinare. Un antiviral natural eficient este Biosept.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’9627, 3718, 4447, 3694′ button=’Cumpără aici’]

Aceste produse conțin uleiuri esențiale bogate în multiple substanțe chimice, la care patogenii nu pot dezvolta rezistență. Nu au efecte secundare și nu distrug stomacul sau flora intestinală. Dimpotrivă, întăresc imunitatea și alte multe alte beneficii suplimentare.

O cură cu antibiotice naturale durează 10-14 zile și se poate repeta după o pauză de 14 zile.

Există produse special concepute și pentru copii, cum este „Mami și bebe capsule Biosept” sau „Sirop Bebe Biosept“.

Surse:
1. Jose M. Munita and Cesar A. Arias. Mechanisms of Antibiotic Resistance. Microbiology Spectr. 2016: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4888801/
2. Ruifang Zhang, Karen Eggleston, Vincent Rotimi, and Richard J Zeckhauser. Antibiotic resistance as a global threat: Evidence from China, Kuwait and the United States. Global Health. 2006: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1502134/
3. Fares, Sfaturi ca să nu dezvolţi rezistenţă la antibiotice: https://fares.ro/sfaturi-ca-sa-nu-dezvolti-rezistenta-la-antibiotice/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.