DIETA care poate reduce dozele de medicamente la DIABETICI

Incidența diabetului zaharat de tip 2 a crescut în mod alarmant la nivel global. Această problemă a dus în consecință la creșterea ratelor de mortalitate prematură și a costurilor medicale.

Iar previziunile nu sunt tocmai bune la acest capitol. Se preconizează că 1 din 10 persoane va suferi de diabet până în anul 2030.

Dieta diabet

___________________________

Dintre factorii determinanți, cei mai importanți sunt: dieta inadecvată, grăsimea corporală excesivă, lipsa de mișcare, tensiunea arterială crescută și un istoric de diabet în familie.

Măsurile de prevenire a acestei boli se axează în general pe intervenții în stilul de viață și strategii alimentare, implementate la persoanele cu risc de diabet sau cu pre-diabet. Rezultatele sunt foarte bune, determinând o scădere a ratei de diabet zaharat de tip 2 de la 28% la 58% la nivel mondial.

___________________________

Dieta săracă în grăsimi ajută la controlul diabetului

Utilizarea alimentelor ca terapie complementară pentru prevenirea și controlul bolilor a crescut în ultimele decenii, mai ales la persoanele care caută ameliorarea simptomelor bolilor cronice și reducerea efectelor secundare ale medicamentelor convenționale.

Persoanele care suferă de diabet și boli cardiovasculare pot încerca o dietă săracă în grăsimi.

Lucie Mayer dă mărturie despre efectele benefice ale unei astfel de alimentații. La vârsta de 8 ani era deja supraponderală. A fost diagnosticată cu diabet zaharat de tip 2 în anul 2016, însă trăia deja de mulți ani cu această boală.

În lupta cu diabetul, Lucie a început să adune informații despre propria boală și să caute soluții naturale. A învățat că rezistența la insulină este cauzată de o acumulare (depunere) de grăsime în țesuturile non-adipoasemușchi, ficat și celulele beta ale pancreasului.

A descoperit apoi că o dietă săracă în grăsimi, bazată pe alimente naturale (vegetale) poate induce regresia rezistenței la insulină în mod eficient.

A început să reducă treptat consumul de grăsimi și proteine, consumând cartofi gătiți, fără ulei sau unt. Multe persoane care suferă de diabet sunt inoculate în mod greșit cu ideea că tot ceea ce este gustos și bun este dăunător pentru boala lor.

Ca mulți alții, Lucie credea că este esențial să consume carne la toate mesele zilei și să evite cartofii, deoarece sunt nesănătoși și îngrașă.

După 2 luni de dietă săracă în grăsimi, Lucie a început să simtă schimbări majore în starea ei generală de sănătate.

Nivelul de glucoză a jeun a scăzut semnificativ, astfel că au fost reduse și dozele de Metformin (medicament antidiabetic). A căpătat mai multă energie.

După 2 ani de dietă, colesterolul ei total a scăzut la 160 mg/dL, iar colesterol LDL a coborât la 84 mg/dL. Testele au arătat că nivelul A1c (care monotorizează și controlează glicemia la diabetici) a scăzut la 5.1%, un indicator concret al faptului că devenea din ce în ce mai sensibilă la inslună.

___________________________

Meniu de o zi pentru un diabetic:

Iată cum arată meniul din cadrul dietei pe care Lucie îl urmează:

• la micul-dejun – fulgi (terci) de ovăz cu banană, afine și lapte de soia
• la prânz – 4 cartofi medii copți
• la cină – orez, paste sau cartofi cu legume și fulgi de drojdie inactivă
• la desert: fructe

Pentru a stabili cea mai bună dietă pentru controlul diabetului este bine să vă adresați unui nutriționist sau specialist în boli de nutriție și metabolism. Acesta vă va putea oferi detalii despre tipuri de alimente, cantități și idei de mese zilnice, luând în calcul greutatea corporală și alte boli de care suferiți.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids= ‘9706, 7046, 9110, 4254′ button=’Cumpără aici’]
Vezi și TORT dietetic, fără zahăr – pentru diabetici și cei care țin cură de slăbire

Surse bibliografice:
1. Ahmad Alkhatib, Catherine Tsang, Ali Tiss, Theeshan Bahorun, Hossein Arefanian, Roula Barake, Abdelkrim Khadir, and Jaakko Tuomilehto. Functional Foods and Lifestyle Approaches for Diabetes Prevention and Management. Nutrients. 2017: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5748760/
2. Waqas Sami, Tahir Ansari, Nadeem Shafique Butt, and Mohd Rashid Ab Hamid. Effect of diet on type 2 diabetes mellitus: A review. Int J Health Sci (Qassim). 2017: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5426415/
3. Mastering Diabetes, How to Reduce Metformin Dosage Using Your Food as Medicine – Lucie’s Story: https://www.masteringdiabetes.org/reduce-metformin-dosage/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.