NEVRALGIA (durerea nervoasă) – tipuri, cauze și tratament naturist

Nevralgia este o durere severă, străpungătoare sau arzătoare, datorată unui nerv afectat sau iritat, din orice zonă a corpului.

Afectarea nervului respectiv poate fi cauzată de o boală, precum diabetul sau scleroza multiplă, sau de o infecție. Vârsta înaintată este de asemenea un factor de risc.

Nevralgie – tipuri, cauze, tratament naturist

__________________________________

Tipuri de nevralgie

Există mai multe tipuri de nevralgie:

• Nevralgie postherpetică – apare ca o complicație a zonei zoster (o infecție virală caracterizată prin mâncărimi dureroase și bășici), și poate fi localizată în orice parte a corpului; durerea nervoasă poate dura luni sau chiar ani.

• Nevralgie de trigemen– porvoacă dureri severe, recidivante pe o parte a feței; este mai frecventă la persoanele peste 50 de ani; durerea se ramifică de la creier spre diferite zone ale feței; poate fi provocată de un vas de sânge care presează pe nerv, de scleroza multiplă, de o leziune a nervului sau de alte cauze.

• Nevralgie glosofaringiană – este o formă mai rară, în care durerea pornește din nervul glosofaringian din gât și afectează gâtul și ceafa.

__________________________________

Nevralgia – cauze

Cauza anumitor tipuri de nevralgie nu este pe deplin înțeleasă. Poate fi vorba despre o infecție care afectează nervii, de scleroză multiplă, de o presiune asupra nervilor, care provine de la un os, ligament, vas de sânge sau tumoare. Presiunea unui vas de sânge umflat este o altă cauză a nevralgiei de trigemen.

Multe persoane cu diabet au probleme cu nervii. Excesul de glucoză din sânge poate afecta nervii de la nivelul mâinilor, brațelor și picioarelor.

Cauze mai rare sunt: boli renale cronice, medicamentele pentru cancer, antibioticul fluoroquinolon, traume, operații, iritații chimice.

__________________________________

Nevralgia – tratament naturist

Terapia prin încălzire și răcire este o strategie care poate ajuta la reducerea durerilor nervoase și a umflăturii dureroase.

În primă fază, se aplică terapia caldă. În acest sens, se pot folosi sticle cu apă fierbinte sau comprese înmuiate în apă fierbinte. Se aplică pe zona afectată și se lasă să acționeze până când căldura penetrează în corp și pune sângele în mișcare.

În faza următoare, se pun comprese cu gheață sau se fac scufundări rapide într-o cadă cu apă rece. Răceala trebuie să penetreze suficient în corp astfel încât persoana în cauză să simtă amorțeală și reducerea semnificativă a inflamației.

Dacă afecțiunea este severă sau de lungă durată, procedeul trebuie repetat de 2 ori la rând.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids= ‘4319, 8573′ button=’Cumpără aici’]

Plante utile:

• masaj cu cremă de ardei iute 
• comprese cu cuișoare
• masaj sau comprese cu ulei esențial de lavandă, coada-șoricelului, busuioc sau rozmarin

__________________________________

1. Richard Whelan, Nerve Pain – Neuralgia – Parasthesia: https://www.rjwhelan.co.nz/conditions/nerve_pain.html
2. Healthline, Neuralgia: https://www.healthline.com/health/neuralgia
3. EUVITA, TRATAMENT NATURIST NEVRALGIE DE TRIGEMEN: https://www.euvita.ro/resurse/remedii-energetice/nevralgia-de-trigemen/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.