SIROPUL de CĂTINĂ – tonic, vitalizant, imunostimulent (mod de administrare)

Fructele de cătină pot fi considerate pe bună dreptate un adevărat supliment nutrițional, superior multivitaminelor și multimineralelor sintetice din farmacii.

Conțin peste 60 de nutrienți, dintre care 20 sunt minerale. Cătina este bogată în aminoacizi – importanți pentru producția de proteine, acizi organici, pectină, taninuri, antioxidanți (beta-caroten, polifenoli, xantofile, flavonoide), acizi grași, probiotice, vitaminele A, C, D, E, K și aproape toate vitaminele din complexul B.

Sirop de catina – beneficii, administrare

Despre uleiul de cătină, academicianul Ovidiu Bojor și Catrinel Perianu scriu într-una din cărțile editate împreună că uleiul de cătină conține 90-90% acizi grași esențiali diverși:

– oleic
– linoleic
– linolenic
– pantotenic
– palmitoleic
– heptadecanoic
– erucic

Cătina – beneficii

Ceaiul de cătină, siropul de cătină și uleiul de cătină sunt produse naturiste valoroase pentru lunile reci de iarnă, când organismul nostru are nevoie mai mult ca oricât de vitamina C și de o întărire a imunității.

– ajută la regenerarea organismului
– stimulează sistemul imunitar
– previne îmbătrânirea prematură a corpului
– combate apariția cancerului, reumatismului, aterosclerozei
– combate inflamațiile
– protejează ficatul și bila
– are efecte antivirale, antibacteriene și antiulceroase

Sunt în mod deosebit recomandate în stări de anemie, slăbiciune, convalescență, predispoziție la răceli dese și infecții. Au efecte tonifiante și revitalizante asupra copiilor și vârstnicilor.

Cumpără de aici:

Indicații terapeutice

Produsele din cătină sunt utile în toate afecțiunile cauzate de carențe ale unor vitamine sau minerale.

• anemie, slăbiciune, astenie
• scorbut
• hipovitaminoze
• afecțiuni gastroduodenale
• răceală, gripă, viroze respiratorii, tuse
• afecțiuni ale ochilor
• maladii hemoragice
• afecțiuni cardiace
• tulburări circulatorii
• insuficiență renală, edeme
• insuficiență cardiacă
• hipertensiune arterială

Mod de administrare

Se iau câte 3 linguriță odată, de 3 ori pe zi. Mai precis, se adaugă 3 lingurițe de sirop la 1 pahar cu apă, se amestecă și se bea. Această doză se ia de 3 ori pe zi.

Cumpără de aici:

Precauții și contraindicații

Siropul de cătină este contraindicat persoanelor care suferă de diabet sau au alergie la componentele produsului.

Sursă: Ovidiu Bojor în colaborare cu Catrinel Perianu, Cătina albă, Sănătate prin semințe, legume și fructe, Editura Fiat Lux, p. 59-60

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.