Prepară acest SOS-medicament pentru întărirea IMUNITĂȚII!

Aceste sos se prepară foarte rapid și conține ingrediente pe care, mai mult ca sigur, le avem deja în casă.

Este vorba despre un amestec ingenios de pătrunjel, usturoi, lămâie, roșie și ulei de măsline. Această combinație aduce foarte mult cu stilul dietei mediteraneene – considerată unul din cele mai sănătoase regimuri alimentare din lume.

Sos pentru imunitate

 

De altfel, acest sos poate fi catalogat pe bună dreptate un tonic excelent pentru sănătate, având virtuțile unui medicament natural.

Beneficiile ingredientelor

Pătrunjelul este o comoară de vitamine, minerale și antioxidanți. Conține de 4 ori mai multă vitamina C decât citricele și mai mult fier decât spanacul.

Este o sursă valoroasă de vitamina K și vitamina A. Datorită conținutului de flavonoide, această verdeață poate combate cancerul. Pătrunjelul este îndeosebi bogat în miricetină – un antioxidant care previne cancerul de piele.

Studiile au arătat că pătrunjelul și alte plante verzi pot bloca efectele cancerigene ale unor substanțe numite amine heterociclice. Este recomandat ca alături de o friptură, să se consume și pătrunjel, pentru a neutraliza substanțele cancerigene.

Apigenina este un alt antioxidant din pătrunjel care luptă împotriva cancerului. O recenzie din 2015 a arătat că aceasta reduce dimensiunea tumorilor în cazul unei forme agresive de cancer mamar.

Miricetina din pătrunjel a fost de asemenea studiată pentru potențialul de a preveni și ajuta la tratarea diabetului.

Studiile pe animale au arătat că această substanță reduce nivelul de zahăr din sânge și scade rezistența la insulină. Are de asemenea proprietăți antiinflamatoare și elimină excesul de grăsimi din sânge.

Vitamina K este importantă pentru absorbția calciului și menținerea sănătății oaselorO meta-analiză a arătat că persoanele cu cel mai mare nivel de vitamina K din sânge au avut o reducere a riscului de fracturi de 22%.

Utilizările medicinale ale usturoiului datează din vremea antichității. A fost folosit în numeroase sisteme de medicină din lume pentru prevenirea și tratarea unei gamei variate de boli.

Astăzi, usturoiul este recomandat îndeosebi în afecțiuni ale sistemului cardiovascular: ateroscleroză – întărirea arterelor, hipercolesterolemie, atac de cord, boli coronariene, hipertensiune.

Este totodată utilizat în scopul prevenirii mai multor tipuri de cancer: pulmonar, mamar, stomacal, rectal, de colon și de prostată.

Un studiu publicat în jurnalul Food and Chemical Toxicology a arătat că prin încălzirea de scurtă durată a usturoiului se reduc efectele antiinflamatoare.

Din acest motiv este indicat să consumăm usturoiul în stare crudă.

___________________________________

Sos tonic pentru sănătate – rețetă

Ingrediente

• 1 legătură de pătrunjel verde
• 1 căpățână de usturoi
• 1 lingură de ulei de măsline
• 1 lingură de suc de lămâie
• 1 roșie
• sare după gust (neiodată)

Preparare

Spălați pătrunjelul, scuturați-l și rupeți-l bucăți mici. Decojiți și cățeii de usturoi.

Puneți pătrunjelul și usturoiul într-un bol și mixați-le cu blenderul vertical, sau cu ajutorul unui mini-tocător/robot de bucătărie.

Cumpără de aici:

Adăugați uleiul, zeama de lămâie și roșia tocată cubulețe. Mixați din nou, pentru omogenizare. Asezonați cu sare, după gust.

Acest sos poate fi consumat ca atare, servit pe pâine, ca medicament. Dar la fel de bine poate fi exploatat și în scop culinar. Este excelent cu cartofi copți, legume pane, pește, orez, ciuperci și multe alte preparate.

Surse:
1. Medical News Today, Why is parsley so healthy? https://www.medicalnewstoday.com/articles/284490.php
2. Medical News Today, Garlic: Proven benefits: https://www.medicalnewstoday.com/articles/265853.php
3. Alimentația Optimă, Sos Verde Miraculos Pentru Sistemul Imunitar

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.