AMIGDALITA – simptome, cauze, tratament naturist

Amigdalita este o inflamație a amigdalelor – două glande limfatice mici, situate în spatele gâtului, de o parte și de alta. Afecțiunea este specifică îndeosebi copiilor sub 9 ani.

Amigdalele se umflă de obicei din cauza unei bacterii sau a unui virus. Cele mai frecvente sunt infecțiile virale și a celor streoptococice.

Amigdalita simptome, cauze, tratament naturist

 

Cu mulți ani în urmă, procedura de „tratament” a amigdalitelor frecvente era extirparea amigdalelor. Ea se mai practică și astăzi, când afecțiunea duce la complicații, însă unii susțin că amigdalele nu trebuie înlăturate deoarece sunt importante pentru lupta corpului împotriva infecțiilor.

____________________________

AMIGDALITA – SIMPTOME

Cum se manifestă amigdalita? Simptomele cele mai comune sunt:

– amigdale înroșite și umflate
– pete albe sau galbene pe amigdale
– dureri în gât
– dificultăți sau durere la înghițirea alimentelor
– febră
– umflarea nodulilor limfatici din gât
– voce înfundată
– respirație neplăcută
– dureri de stomac, în special la copii
– gât înțepenit
– dureri de cap

La copiii mici, care nu pot descrie cum se simt, semnele unei amigdalite pot fi următoarele:

– salivare greu de controlat din cauza amigdalelor umflate și dureroase
– refuzul de a mânca
– nervozitate neobișnuită

_____________________________

AMIGDALITA – TRATAMENT NATURIST

Botanistul James Duke oferă în cartea sa „Farmacia Verde” câteva opțiuni de tratare naturistă a amigdalitelor, pe bază de plante și alimente cu efecte imunostimulatoare, antiinflamatoare și antibacteriene.

• Echinaceea

Plantele care ajută la stimularea imunitară sunt valoroase în orice tip de infecție. Echinaceea stimulează celulele albe din sânge să distrugă bacteriile și a virusurile.

Celor care suferă des de infecții ale gâtului sau ale cavității bucale, botanistul Duke le recomandă să ia echinaceea în combinație cu gențiană – o altă plantă cu acțiune imunostimulatoare, antibiotică și dezinfectată.

• Usturoi

Usturoiul s-a dovedit eficient împotriva mai multor tipuri de infecții, inclusiv a celor orale. Unii medici recomandă câte 2 capsule de usturoi pe zi, dar mult mai bine este să consumăm usturoiul crud, alături de ceapă, hrean, ridiche neagră, piper, muștar, ardei iute, ghimbir și alte condimente iuți.

• Caprifoi

Cunoscută în popor sub numele de „Mâna Maicii Domnului”, caprifoiul este o plantă cu uimitoare proprietăți antibacteriene și antiseptice. Chinezii folosesc florile de caprifoi pentru tratarea răcelilor, gripei, amigdalitei și bronșitei.

Un studiu realizat de chinezi a arătat că tamponarea gâtului cu un preparat pe bază de pudră de caprifoi uscat a dus la vindecarea infecțiilor cu streptococ în gât.

• Salvia

Specialiștii în plante din Germania recomandă gargara cu ceai fierbinte de salvie pentru tratarea amigdalitei. Această plantă are efecte astringente, calmante, antimicrobiene și dezinfectante.

 

Vezi și SALVIA ajută în amigdalită, dureri de gât, dinți cu puroi și inflamații bucale

 

_____________________________

Surse:

1. Mayo Clinic, Tonsillitis: https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/tonsillitis/symptoms-causes/syc-20378479

2. James A. Duke, Amigdalita, Farmacia Verde, Editura All, pp. 62-64

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.