Consumați zilnic GHIMBIR – scade tensiunea, previne INFARCTUL, reduce riscul bolilor cronice

Studiile realizate în ultimele decenii au raportat efectele remarcabile ale ghimbirului asupra sistemului cardiovascular. Această plantă a demonstrat proprietăți hipotensive, vasodilatatoare și cardio-supresoare.

Rădăcina de ghimbir conține numeroși compuși bioactivi cu potențial de a trata diferite aspecte ale bolilor cronice, îndeosebi a celor cardiovasculare și inflamatorii: saponine, flavonoide, amine, alcaloizi, terpenoide, gingeroli, shogaoli și zingeroni.

Ghimbir

 

Efectele antioxidante, antiinflamatoare, hipotensive și hipolipidemice ale ghimbirului au fost investigate în studii pe animale și in vitro. Cercetările pe oameni sunt încă puține.

O recenzie publicată în International Journal of Cardiology în anul 2009 a arătat că o doză de 5 g de ghimbir sau mai mult, are o activitate anti-plachetară semnificativă.

Cercetătorii sunt de părere că ghimbirul poate fi considerat o alternativă naturală ieftină la agenții convenționali, cu efecte secundare mici.

Botanistul Paul Schulick din New England scrie în una din cărțile sale că ghimbirul este un agent renumit pentru prevenirea infarctului miocardic.

La rândul său, fitoterapeutul James Duke înscrie ghimbirul pe lista plantelor indicate în angina pectorală, și spune:

„Dacă aș suferi de angină pectorală, aș lua în mod regulat ghimbir și l-aș folosi cu generozitate la gătit”.

Citându-l pe Schulick, Duke menționează că medicii cardiologi dintr-o clinică din Israel recomandă pacienților consumul unei lingurițe de ghimbir măcinat (pulbere) în fiecare zi.

Datorită proprietăților sale antioxidante, ghimbirul protejează vasele de sânge de daunele provocate de oxidarea colesterolului. Totodată, are efecte tonifiante asupra mușchiului inimii, asemănătoare digitalinei (un medicament prescris în insuficiența cardiacă).

 

Vezi și GHIMBIRUL, medicament universal – calmant, antiinflamator, antimicrobian, stimulent

 

Un studiu mai recent, publicat în 2017 în jurnalul Nutrition, a arătat că ghimbirul are un potențial preventiv împotriva hipertensiunii arteriale și a bolilor de inimă coronariene.

Rezultatele au arătat că probabilitatea acestor boli scade odată cu creșterea aportului zilnic de ghimbir. O recomandare preliminară este consumul a 2-4 g de ghimbir pe zi pentru prevenirea bolilor cronice.

___________________________

Surse bibliografice:

1. Nicoll R, Henein MY. Ginger (Zingiber officinale Roscoe): a hot remedy for cardiovascular disease? International Journal of Cardiology. 2009 Jan 24;131(3):408-9. Epub 2007 Nov 26: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16157513

2. Ghayur MN, Gilani AH, Afridi MB, Houghton PJ. Cardiovascular effects of ginger aqueous extract and its phenolic constituents are mediated through multiple pathways. Vascular Pharmacology. 2005 Oct;43(4):234-41. Epub 2005 Sep 12: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18037515

3. James A. Duke, Angina Pectorală, Farmacia Verde, Editura All, p. 67

4. YuWang, Hongxia Xiulei Zhang, Qiyan Feng, Xiaoyan Guo, Shuguang Li, Rong Li, Dan Chu, Yunbo Ma. Evaluation of daily ginger consumption for the prevention of chronic diseases in adults: A cross-sectional study. Nutrition. Volume 36, April 2017, Pages 79-84: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S089990071630082X?via%3Dihub

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.