1 pahar de SUC de RODIE pe zi poate vindeca sistemul CARDIOVASCULAR (studiu)

Un studiu apărut în anul 2004 în Clinical Journal a arătat că sucul de rodie, consumat pe o perioadă de 1 an, a indus regresia acumulării de placă la nivelul arterelor carotide la pacienții cu stenoza arterei carotide.

Stenoza arterei carotide înseamnă un blocaj de 70-90% în arterele carotide interne.

Rodia vindeca sistemul cardiovascular

RODIA ARE EFECTE ANTI-ATEROSCLEROTICE REMARCABILE

Studiul a fost realizat pe 19 pacienți cu vârsta cuprinsă între 65 și 75 de ani, nefumători, cu niveluri egale de lipide în sânge, tensiune arterială și concentrații de glucoză, precum și cu tratamente medicamentoase similare (inhibitori ACE, beta-blocante, statine).

Aceștia au fost împărțiți în 2 grupuri. Un grup a primit câte 240 ml de suc de rodie pe zi, iar celălalt grup a primit un placebo. 5 participanți au urmat cura cu suc de rodie 1 an, iar 5 au continuat 3 ani.

Rezultatele au fost remarcabile. La persoanele care au băut suc de rodie timp de 1 an, grosimea medie intimă din arterele carotide stângă și dreaptă a scăzut cu 13% după 3 luni, cu 22% după 6 luni, cu 26% după 9 luni și cu 35% după 12 luni.

_______________________________

3 MECANISME DE ACȚIUNE

Cercetători au identificat 3 mecanisme prin care rodia își exercită activitatea anti-aterosclerotică:

• Are proprietăți antioxidante. Sucul de rodie a redus semnificativ stresul oxidativ, un factor promotor al bolilor cardiace.

• Are proprietăți hipotensiv. Sucul de rodie a îmbunătățit semnificativ tensiunea arterială prin efectul vindecător pe care îl are asupra entodeliului (căptușeala internă a arterei care nu se poate relaxa complet în bolile de inimă).

Tensiunea arterială sistolică a scăzut cu 7% după 1 lună, cu 11% după 3 luni, cu 10% după 6-9 luni și cu 12% după 12 luni.

• Are efecte stabilizante asupra leziunilor cauzate de plăcile arteriale – 2 din 10 participanți au suferit o intervenție chirurgicală la nivelul carotidei.

A fost apoi comparată compoziția leziunilor la persoanele care au primit suc de rodie și la cei care au primit placebo.

La consumatorii de suc de rodie, conținutul de colesterol era mai mic cu 58% respectiv 20%, comparativ cu non-consumatorii de suc de rodie. Totodată, oxidarea colesterolului LDL a scăzut cu 43% după 3 luni și cu 32% după 12 luni.

 

Vezi și Sucul de RODIE are efecte CARDIOPROTECTOARE importante

_______________________________

Sucul de rodie reduce nu doar mărimea leziunilor din arterele carotide, ci leziunea însăși este mai puțin aterogenică datorită reducerii conținutului colesterolului și a lipidelor oxidate.

Sucul de rodie nu a interferat cu medicamentele utilizate de participanți, ceea ce înseamnă că poate fi considerat un tratament adjuvant/complementar inofensiv.

Importantă este observația că starea persoanelor din grupul placebo (doar pe medicamente) s-a agravat progresiv. Acest lucru arată cât de ineficiente sunt medicamentele.

_______________________________

Sursă: Greenmedinfo, Why Pomegranate Juice is ‘Roto-Rooter’ for the Arteries: http://www.greenmedinfo.com/blog/worried-about-clogged-arteries-drink

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.