POZIȚIA corectă de stat pe WC care poate remedia HEMOROIZII, CONSTIPAȚIA, HERNIA și alte afecțiuni

Constipația, hemoroizii și alte afecțiuni asemănătoare nu mai sunt de mult un subiect tabu, dat fiind incidența crescută a acestor probleme.

A vorbi însă despre mersul la toaletă și poziția corect pentru scaun poate părea puțin incomod pentru unii. Cu toate acestea, se pare că modul în care folosim toaleta are un impact extraordinar asupra sănătății colonului și rectului, și nu numai.

 

__________________________________

În anul 1591, Sir John Harington a inventat WC-ul modern, cel pe care îl folosim cu toții astăzi. Înainte vreme, doar membrii familiilor regale aveau acces la o astfel de toaletă elegantă, de lux. Odată cu modernizarea instalațiilor, toaletele lui Harington au intrat în casele tuturor oamenilor.

În anul 1964, un medic american, pe nume dr. Henry L. Bockus, a publicat în cartea „Gastroenterologie” argumente în favoarea statului pe vine în momentul defecării.

„Poziția ideală pentru defecare este statul pe vine”, spune dr. Henry L. Bockus.

Potrivit acestuia, statul pe vine, cu coapsele lipite de abdomen, este cea mai favorabilă poziție pentru eliminarea scaunului.

Un alt medic, dr. Alexander Kira avea să susțină într-o lucrare din anul 1966 – „Baia”, că omul, prin natura lui, are nevoie să stea ghemuit sau pe vine, și nu în șezut când merge la toaletă, pentru că în această poziție eliminarea se face aproape fără nici un efort.

Peste circa 30 de ani, a părut un studiu în care dr. Dov Sikirov demonstra că poziția pe vine este nu doar mai plăcută, ci chiar mai rapidă pentru golirea intestinelor.

__________________________________

UTILIZAREA WC-ULUI MODERN CAUZEAZĂ COMPLICAȚII

În momentul în care cineva stă în șezut pe toaletă, evacuarea se produce cu dificultate, cu încordare, și după mai mult timp. Picioarele, aflându-se la un unghi de 90°, abdomenul apasă pe coapse și defecarea este anevoioasă.

Picioarele trebuie să fie poziționate la un unghi de 35° față de restul corpului pentru a ajuta la alinierea rectului și anusului. Această postură determină mușchii să pună presiune pe abdomen și să faciliteze evacuarea.

Problema cea mai gravă a toaletelor moderne este că utilizarea lor poate duce la apariția unor complicații deja întâlnite frecvent în societatea actuală: constipație, hemoroizi, colon iritabil, hernie, sau chiar cancer de colon și cancer intestinal.

Scaunul confortabil propus de WC-ul englezesc a adus cu sine apariția multor boli, din cauza poziției anormale. Presiunea care se exercită pe sfincterul anal și pereții intestinului gros ajunge să afecteze și arterele, și creierul.

__________________________________

BENEFICIILE STATULUI PE VINE

În poziția pe vine (numită și poziția „pup”), eliminarea se face mult mai naturală și ușoară, fără efort suplimentar.

– eliminarea rapidă, fără efort
– prevenirea tensiunii din regiunea anală și implicit a dezvoltării de hernie sau diverticuloză
– ajută la prevenirea sau tratarea hemoroizilor
– împiedică trecerea materiilor fecale din colon în intestinul subțire și implicit contaminarea acestuia
– previne presiunea asupra uterului la femeile gravide
– împiedică trecerea toxinelor în intestinul subțire și implicit dezvoltarea de colon iritabil sau apendicită

Turcii, care au toalete care le permit să stea pe vine (toatele „turcești”), au rate mult mai mici de boli cardiace și accidente vasculare cerebrale.

__________________________________

SCĂUNELUL AJUTĂTOR 

WC-ul modern nu ne permite să stăm pe vine decât dacă ne urcăm cu picioarele pe colac, iar această metodă nu este tocmai indicată.

O altă soluție, mult mai bună, ar fi să folosim un scăunel pe care să ridicăm picioarele și să obținem o poziție corectă – unghiul de 35°.

Pozitia corecta pe WC cu scaunel

__________________________________

Dacă nu găsiți de cumpărat, puteți face unul la comandă. Scăunelul trebuie să aibă circa 20-30 cm înălțime, astfel încât genunchii să fie mai sus decât colacul WC-uluiÎn Asia, aproape fiecare familie are câte un astfel de scăunel în baie.

Folosirea acestei metode poate ajuta la prevenirea constipației, soluționarea hemoroizilor, reglarea hormonală, și prin îmbunătățirea digestiei, îmbunătățirea imunității.

______________________________

Surse:

1. Euro-Medical, ATENTIE-POZITIA CORECTA DE STAT PE WC: http://www.euro-medical.ro/blog/Atentie,%20pozitia,%20stat,%20WC,%20cauza,%20constipatiei,%20afectiuni,%20herniei,%20colonului

2. Doza de sănătate, Care este poziția corectă de a sta pe toaletă? https://dozadesanatate.ro/care-este-pozitia-corecta-de-sta-pe-toaleta/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.