GHIMBIRUL – un medicament valoros pentru orice familie (moduri de utilizare)

Rădăcina de ghimbir este originară din Asia, unde este folosită în scop alimentar și medicinal de sute de ani. În sistemele de medicină tradițională, este folosit ca agent antiinflamatoar și digestiv.

Asemenea altor mirodenii, are proprietăți antibacteriene puternice și capacitatea de a inhiba diferite tipuri de microorganisme:

• Malarie
• Shigella dysenteriae
• Stafilococul auriu
• Pseudomonas aeruginosa
• Candida albicanis
• Escherichia coli
• Klebsiella pneumoniae
• Streptococi
• Slamonella

Ghimbir beneficii

GHIMBIRUL – PROPRIETĂȚI TERAPEUTICE

Ghimbirul are efecte bune și împotriva virusurilor, motiv pentru care este folosit cu succes în simptomele de răceală și gripă: nas înfundat, tuse, dureri în gât, febră

Poate fi administrat și copiilor, fără riscuri. Are efecte expectorante și antihistaminice, ajutând la subțierea și eliminarea mucusului bronhial.

În ceea ce privește eficiența sa împotriva tusei, concurează cu codeina, un medicament antitusiv.

Este deosebit de folositor în sezonul rece datorită efectelor sale stimulente asupra circulației sângelui (încălzește extremitățile) și a sistemului imunitarEste totodată util și în infecțiile fungice

 

Vezi și GHIMBIRUL – cel mai util medicament pentru zilele reci de toamnă

 

La nivelul sistemului cardiovascular, stimulează circulația sângelui, combate formarea de cheaguri sangvine și ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Este un remediu bun pentru dureri (articulare, musculare, menstruale, migrene) și inflamații, datorită proprietăților analgezice, antiinflamatoare și antiartritice.

Un alt domeniu în care ghimbirul excelează este cel digestiv. Are efecte diaforetice, antispasmodice și carminative. Este considerat cel mai bun remediu pentru greață și rău de mișcare. Previne vărsăturile, combate diareea și dizenteria.

_______________________________

INDICAȚII TERAPEUTICE

_______________________________

– răceală, gripă, tuse, febră
– infecții virale
– catar
– boli de inimă
– angină
– oboseală cronică
– depresie
– amețeală
– migrene
– atacuri cerebrale
– bursită
– sciatică
– tendinite
– pietre la rinichi
– infertilitate
– amenoree
– ciuperca piciorului
– sindromul Raynaud

_______________________________

MODURI DE UTILIZARE

Ghimbirul poate fi adăugat în orice mâncare, după gust.

• ceai – 25 g de rădăcină infuzată 5 minute în 250 ml de apă; sau 1 ½ lingurițe de ghimbir măcinat (pulbere) la 250 ml de apă;

• capsule – câte 3 capsule, de 3 ori pe zi, pentru stimulare imunitară și a sistemului circulator;

• tinctură (obținută din rădăcină proaspătă și alcool de 95 de grade în proporție de 1:2) – 10-20 de picături, de 3-4 ori pe zi

• suc – proaspăt stors, se aplică pe arsurile pielii cu un tampon de vată; previne infecția și inflamarea pielii.

Atenție, ghimbirul trebuie evitat pe perioada sarcinii și alăptării.

_______________________________

Sursă: Stephen Buhner, Ghimbir (Zingiber officinale), Antibiotice din plante. Alternative naturale pentru combaterea bacteriilor rezistente la medicamente

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.