Sindromul INTESTINULUI IRITABIL – tratament naturist

Sindromul intestinului iritabil este o tulburare gastrointestinală cronică. Nu are o cauză bine stabilită, nici un tratament care să funcționeze în toate cazurile.

Alimentația și stresul sunt catalogate drept factori agravanți ai simptomelor.

Intestin iritabil tratament naturist

SFATURI PENTRU AMELIORARE SIMPTOMELOR

_____________________________

– consumați mai des mâncare făcută în casă, din ingrediente proaspete;
– păstrați un jurnal al meselor, pentru a identifica alimentele care declanșează simptomele de SII;
– încercați să luați probiotice o lună de zile și vedeți dacă apar îmbunătățiri
– nu săriți peste mese
– nu mâncați prea repede
– evitați alimentele grase, condimentate, procesate
– nu consumați mai mult de 3 porții de fructe proaspete pe zi (o porție înseamnă 80 g)
– nu beți mai mult de 3 căni de ceai sau cafea pe zi
– evitați excesul de alcool și băuturi spirtoase

_____________________________

REMEDII PENTRU BALONARE, DIAREE, CONSTIPAȚIE

Balonarea, crampele și gazele pot fi ameliorate prin consumul regulat de ovăz (terci) și a unei linguri de semințe de in pe zi. evitați consumul de alimente greu de digerat: varză, broccoli, conopidă, leguminoase, ceapă, fructe uscate.

Evitați consumul de produse care conțin îndulcitorul „sorbitol”.

Dacă suferiți de diaree, renunțați la consumul de alimente bogate în fibre, precum pâine integrală, orez brun, nuci și semințe.

Constipația poate fi ameliorată prin creșterea aportului de apă, ovăz, leguminoase, morcovi, cartofi, semințe de in și alte alimente bogate în fibre.

_____________________________

Un studiu realizat de italieni și apărut în anul 2016 în Journal of Gastrointestinal and Liver Diseases a arătat că uleiul esențial de curcumină și fenicul administrate împreună îmbunătățesc semnificativ simptomele sindromului intestinului iritabil și calitatea vieții pacienților.

Curcumina are proprietăți antiinflamatoare, iar fenicului efecte antispasmodice și carminative.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’5501, 5336, 3492′ button=’Cumpără aici’]

Un studiu publicat în British Medical Journal a arătat pentru prima dată o legătură între lipsa de vitamina D și sindromul intestinului iritabil.

Din cele 51 de persoane studiate, 82% aveau niveluri insuficiente de vitamina D. Această vitamină se găsește în mod natural în sardine și macrou, ouă și ulei de ficat de cod.

Multe persoane care suferă de SII găsesc alinarea durerilor abdominale și a spasmelor consumând ghimbir sau ulei de mentă.

 

Vezi și Sindromul de INTESTIN IRITABIL – simptome și cauze

 

Flatulența excesivă răspunde bine de obicei la semințele de anason, iar balonarea la cardamom.

Constipația poate fi ameliorată cu remedii pe bază de sena, fenicul sau aloe vera. Scorțișoara și mușețelul pot fi utile în diaree.

Și probioticele (bogate în Bifidobacterium și Lactobacillus) pot ajuta la îmbunătățirea funcției gastrointestinale și reducerea simptomelor abdominale.

_____________________________

Surse:

1. Portincasa P., Bonfrate L., Scribano ML., Kohn A., Caporaso N., Festi D., Campanale MC., Di Rienzo T., Guarino M., Taddia M., Fogli MV., Grimaldi M., Gasbarrini A., Curcumin and Fennel Essential Oil Improve Symptoms and Quality of Life in Patients with Irritable Bowel Syndrome, Journal of Gastrointestinal and Liver Diseases, 2016: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27308645

2. Natural World Medicine, Natural Solutions to IBS (Irritable Bowel Syndrome): https://natmedworld.com/natural-solutions-ibs-irritable-bowel-syndrome/

3. NHS, Diet, lifestyle and medicines – Irritable bowel syndrome (IBS): https://www.nhs.uk/conditions/irritable-bowel-syndrome-ibs/diet-lifestyle-and-medicines/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.