Mierea MANUKA ameliorează simptomele de RINITĂ ALERGICĂ

Persoanele care suferă de rinită alergică ar putea găsi o alinare a simptomelor în mierea Manuka. Secrețiile nazale abundente, congestia nazală, strănutul, tusea persistentă, usturimea și mâncărimile oculare pot fi ameliorate prin consumul acestui tip de miere medicinală, potrivit experților.

Mierea Manuka este produsă în Noua Zeelandă de către albinele care polenizează florile unui arbust numit Manuka. Este considerată una din cele mai benefice tipuri de miere din lume, cu proprietăți antibacteriene superioare mierii obișnuite.

Miere Manuka

 

MIERE MANUKA – INDICAȚII TERAPEUTICE

Mierea Manuka este indicată în numeroase afecțiuni și simptome, de la dureri în gât și tulburări digestive până la infecții cu stafilococi.

– sindromul de suprapopulare bacteriană a intestinului subțire
– aciditate stomacală scăzută
– reflux de acid
– acnee, eczeme
– arsuri, răni, ulcerații
– carii dentare și gingivită (prevenire)
– sindromul colonului iritabil
– boli inflamatorii intestinale
– imunitate scăzută
– alergii
– tulburări de somn

______________________________

Dieteticianul Tracy Lockwood din New York susține că mierea Manuka se poate dovedi extrem de benefică pentru cei care suferă de secreții nazale cauzate de rinita alergică.

Acest beneficiu se datorează în special compusului activ din mierea Manuka, numit metilglioxal (MGL), care poate fi eficient în tratamentul mucusului nazal excesiv – principalul simptom pe care persoanele cu alergii îl experimentează.

Experta precizează că acest compus nu se adresează doar mucozităților nazale excesive cauzate exclusiv de alergii, ci și a celor provocate de răceală, gripă sau infecții respiratorii de orice tip.

Un studiu publicat în anul 2007 în Journal of Leukocyte Biology a arătat că un compus din mierea Manuka (A 5.8-kDa) stimulează celulele sistemului imunitar.

Rezultatele unui studiu din 2011 sugerează că mierea Manuka stopează durerea în gât cauzată de o infecție cu streptococ.

Recent, a fost aprobată de National Cancer Institute pentru tratarea inflamației în gât cauzată de chimioterapie.

Cumpără de aici:

Vezi și Mierea MANUKA – medicamentul naturii care devansează antibioticele

______________________________

Și o lingură de miere locală, adăugată într-o cană cu ceai de mușețel poate ajuta. Mierea în general poate distruge bacteriile din corp și din celulelor care se lipesc de suprafața mucoaselor.

Însă mierea Manuka este mai eficientă deoarece are un grad terapeutic ridicat.

______________________________

Surse:

1. Dr. Axe, 10 Proven Manuka Honey Benefits & Uses: https://draxe.com/manuka-honey-benefits-uses/

2. INDEPENDENT, MANUKA HONEY HELPS FIGHT ALLERGIES AND HAY FEVER, EXPERT CLAIMS: https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/manuka-honey-allergies-hay-fever-summer-sneeze-dietitian-expert-a8351636.html

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.