ANTIDEPRESIVELE produc daune grave: halucinații, manie, anxietate (studii)

O recenzie recentă, publicată în jurnalul Addictive Behavior, seamănă îngrijorare în rândul cercetătorilor. Aceștia au descoperit că medicamentele pentru depresie produc simptome de sevraj grave.

Rezultatele au arătat că peste 50% din persoanele care încetează să mai consume antidepresive suferă de halucinații, manie sau anxietate, precum și daune pe termen lung sau cu caracter permanent.

 

Recenzia de față a avut ca scop verificarea reglementărilor formulate de National Institute for Health and Care Excellence și American Psychiatric Association, care susțin că reacțiile de sevraj în urma antidepresivelor se rezolvă de obicei între 1-2 săptămâni.

Oamenii de știință din Londra și Suedia au identificat 23 de studii relevante, și au analizat incidența, severitatea și durata efectelor sevrajului la persoanele care au luat antidepresive.

Analiza lor a arătat că aceste medicamente dau o dependență mult mai periculoasă decât s-a crezut până acum.

_________________________

ANTIDEPRESIVELE PRODUC EFECTE DE SEVRAJ GRAVE

Iată cele mai importante concluzii ale recenziei:

56% din persoanele care intenționează să renunțe la antidepresive experimentează efecte de sevraj;

– 46% descriu aceste simptome ca fiind severe;

– nu este normal ca efectele se sevraj să dureze câteva săptămâni sau luni;

– instrucțiunile privind utilizarea antidepresivelor din UK și USA subestimează severitatea și durata sevrajului provocat de antidepresive, care au implicații clinice semnificative.

Efectele secundare durau în unele cazuri câteva luni, sau mai mult, incluzând disfuncții permanente, precum:

– anxietate crescută
– simptome asemănătoare gripei
– insomnie
– greață
– dezechilibru
– perturbări senzoriale
– hiperexcitabilitate
– amețeală
– senzații asemănătoare șocurilor electrice
– diaree
– dureri de cap
– spasme musculare și tremur
– agitație
– halucinații, confuzie
– indispoziție
– transpirații și iritabilitate

_________________________

Există dovezi care arată că sistarea antidepresivelor poate cauza și simptome de manie sau hipomanie, incapacitatea de a plânge și tocirea emoțiilor, disfuncții sexuale de durată sau permanente.

Utilizarea pe termen lung a antidepresivelor este asociată cu efecte adverse crescute, precum: risc de îngrășare, afectarea autonomiei și capacității de revenire din probleme, creșterea dependenței de ajutor medical, rate crescute de recidive, risc mai mare de mortalitate și dezvoltare de boli neurodegenerative, precum demență.

 

Vezi și PLANTE cu efect SEDATIV blând (+ modul corect de administrare)

 

Autorii acestor studii recomandă producătorilor de antidepresive să informeze complet pacienții despre severitatea efectelor sevrajului.

_________________________

Surse:

1. James Daviesa, John Readc, A systematic review into the incidence, severity and duration of antidepressant withdrawal effects: Are guidelines evidence-based, Addictive Behaviors: http://prescribeddrug.org/wp-content/uploads/2018/10/Davies-Read.pdf

2. Greenmedinfo, Antidepressants Cause Severe Withdrawal Symptoms like “Hallucination,” “Mania,” & “Anxiety,” New Study Reveals: http://www.greenmedinfo.com/blog/antidepressants-cause-severe-withdrawal-symptoms-hallucination-mania-anxiety-new-

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Sunt de acord,am trecut prin asta

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.