Frunzele de NUC și de URZICĂ au demonstrat proprietăți anti-DIABETICE

Nucul și urzica se numără printre plantele cel mai frecvent recomandate de fitoterapeuți pacienților cu diabet sau hiperglicemie.

Potrivit unui studiu recent, realizat în Iran, frunzele de urzică și de nuc au un potențial remarcabil în terapia anti-diabetică.

Urzica si nucul au efecte anti-diabetice

 

Diabetul afectează peste 100 de milioane de oameni la nivel mondial. Această afecțiune determină creșterea glucozei (zahărul) din sânge deoarece corpul unui diabetic nu produce suficientă insulină sau este incapabil să folosească în mod optim insulina.

Insulina ajută glucoza din sânge să pătrundă în mușchi, în creier și în celulele ficatului, unde este utilizată pentru generarea de energie.

Acumularea de glucoză în sânge duce la înfometarea acestor celule de energie. În timp, nivelul crescut de glucoză afectează rinichii, ochii, nervii și inima.

Motivul pentru care cercetătorii caută soluții naturale pentru scăderea glicemiei este acela că inhibitorii de alfa-amilază – utilizați pentru scăderea zahărului din sânge – pot cauza efecte secundare serioase.

Oamenii de știință au descoperit peste 400 de plante medicinale care blochează afla-amilaza, și care pot fi sigure și eficiente în terapia diabetului.

_____________________________

În studiul prezent, realizat la Universitatea de Științe Medicale Hormozgan din Vandar Abbas, Iran, cercetătorii au examinat efectele extractelor din frunze de urzică și nuc.

Ambele plante au demonstrat activități puternice de blocare a afla-amilazei. Mai precis, 2 mg/ml de extract de urzică a produs o inhibare de 60% a enzimei, iar în cazul extractului de frunze de nuc, a fost nevoie doar de 0,4 mg/ml pentru a obține efecte inhibitoare similare.

Autorii acestui studiu au concluzionat că frunzele de urzică și de nuc ar putea fi folosite în terapia anti-diabetică.

Extractele folosite au constat în 100 g de frunze uscate măcinate (pudră) în 100 ml de apă, liofilizate (adică uscate prin înghețare).

Efectul inhibitor a crescut la ambele extracte de la 40% după 5 minute de la administrare la 60% după 30 de minute.

Vezi și TURMERICUL ar putea fi LEACUL DIABETULUI (studii)

_____________________________

Cercetătorii sunt de părere că nu este întotdeauna necesar să izolezi compusul activ dintr-o plantă.

„Dacă un simplu extract apos al acestor plante poate fi eficient, de ce trebuie să creăm o pastilă puternică, cu costuri ridicate, din compusului activ?”

_____________________________

Sursă: Rahimzadeh M, Jahanshahi S, Moein S, Moein MR. Evaluation of alpha- amylase inhibition by Urtica dioica and Juglans regia extracts. Iran J Basic Med Sci 2014; 17:465-469: http://www.herbs.org/herbnews/2014/08/antidiabetic-potential-of-nettles-and-walnut-leaves/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.