5 ALIMENTE care calmează ANXIETATEA și combat totodată CANCERUL

O măsură bună pentru sănătate este și o măsură împotriva celor mai agresive boli, cum sunt cele canceroase.

Jurnalista Laura Bond susține că foarte multe din măsurile anti-cancer sunt și măsuri anti-anxietate. Alimentele menite să îmbunătățească starea de spirit și să reducă anxietatea sunt înzestrate și cu proprietăți anti-cancerigene.

Telina combate anxietatea si cancerul

________________________

Țelina este un bun exemplu în acest sens. Această legumă stimulează sistemul nervos parasimpatic și aduce organismul într-o stare de calm.

Explicația constă în faptul că țelina conține apigenină – un hormon din plante care are și o acțiune anticancerigenă remarcabilă, demonstrată științifică.

O gustare bună împotriva anxietății ar putea fi o felie de țelină cu puțin unt de arahide (sau alt tip de unt din nuci).

________________________

Alte alimente recomandate persoanelor stresate sunt cele bogate în vitamina B6. Această vitamină îmbunătățește/stimulează nivelul de serotonină din corp – un neurotransmițător răspunzător pentru starea noastră de bine. Studiile recente au arătat de asemenea că nivelurile mari de vitamina B în sânge combat și cancerul.

O dietă bogată în alimente care conțin vitamina B6 poate reduce riscul de cancer cu 49 de procente. Cartofii dulci și semințele de dovleac sunt doar câteva exemple în acest sens.

________________________

Alte alimente care reduc anxietatea și stresul, dar combat totodată și cancerul sunt turmericul și broccoli. Studiile au arătat că acestea distrug rădăcina cancerului, adică celulele stem canceroase, asociate cu recidivarea și răspândirea cancerului în corp.

Un studiu realizat de Universitatea Liverpool a arătat că o porție de broccoli pe zi reduce riscul de cancer de colon cu 50%. Germenii de broccoli conțin de 100 de ori mai mult sulforafan decât broccoli normal – compusul principal care luptă împotriva cancerului.

O combinație puternică contra cancerului ar putea un fi un suc în care combinăm germeni de broccoli cu sfeclă roșie, morcov și țelină.

________________________

Sursă: The Truth About Cancer, 6 Foods That Calm Anxiety and Fight Cancer (video): https://thetruthaboutcancer.com/foods-that-calm-anxiety-video/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.