Armurariul combate sindromul metabolic (diabet, obezitate, hipertensiune)

Un studiu realizat în anul 2018, a arătat că armurariul poate ajuta la combaterea sindromului metabolic – una din problemele de sănătate aflate în creștere la nivel mondial.

Sindromul metabolic este asociat cu numeroase complicații clinice, precum hipertensiune arterială, diabet, dislipidemie, obezitate sau infarct miocardic.

Armurariul combate sindromul metabolic (diabet, obezitate, hipertensiune)

Armurariul combate sindromul metabolic (diabet, obezitate, hipertensiune)

Greutatea corporală și tensiunea arterială mare, nivel crescut de glucoză în sânge și perturbări în profilul lipidic sunt „simptome” prin care poate fi diagnosticat sindromul metabolic.

________________________

Studiile realizate în ultimii ani au arătat că silimarina, compusul activ din armurariu, are efecte protectoare împotriva acestui grup de afecțiuni care definește sindromul metabolic.

Armuraiul (Silybum marianum) este folosit de sute de ani pentru tratarea afecțiunilor hepatice și biliare (hepatită cronică, ciroză hepatică, daune hepatice cauzate de toxicitate).

________________________

O recenzie realizată pe studiile experimentale și umane apărute din anul 2012 și până în prezent a arătat că silimarina are efecte promițătoare în ceea ce privește combaterea sindromului metabolic.

Silimarina este principalul compus, extras din fructele și semințele armurariului. A demonstrat efecte anti-hipertensive, anti-diabetice, anti-aterosclerotice, hipolipidemice, anti-obezitate și hepato-protectoare.

Această substanță are efecte regulatoare asupra tensiunii arteriale, a glicemiei și a grăsimilor din sânge, precum și efecte antioxidante și citoprotectoare.

Citește și Silimarina (Seminţe de Armurariu) – Elixirul Bolilor de Ficat

Un studiu apărut în anul 2016 în Jurnalul Frontiers in Pharmacology a demonstrat că tratamentul cu silimarina ameliorează rezistența la insulină, dislipidemia și inflamația, iar silibina – o componentă a silimarinei – este eficientă în tratarea sindromului metabolic prin stimularea semnalizării receptorului pentru acizi biliari (FXR – farnesoid X).

________________________

Surse:

1. Phytotherapy Research, Silybum marianum (milk thistle) and its main constituent, silymarin, as a potential therapeutic plant in metabolic syndrome: A review: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/ptr.6153

2. Vahabzadeh M, Amiri N, Karimi G, Effects of silymarin on metabolic syndrome: a review, Journal of the Science of Food and Agriculture, 2018: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29736939

3. Ming Gu, Ping Zhao, Jinwen Huang, Yuanyuan Zhao, Yahui Wang, Yin Li, Yifei Li, Shengjie Fan, Yue-Ming Ma, Qingchun Tong, Li Yang, Guang Ji and Cheng Huang, Silymarin Ameliorates Metabolic Dysfunction Associated with Diet-Induced Obesity via Activation of Farnesyl X Receptor, Frontiers in Pharmacology, 2016: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5039206/#

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]