ANTISEPTIC natural din plante, pentru orice tip de INFECȚIE

Infecțiile apar atunci când un organism străin dăunător pătrunde în corp, și adaptându-se rapid, se multiplică.

Aceste organisme infecțioase poartă numele de „patogeni”. Exemple de patogeni sunt bacteriile, virusurile, fungii (sau ciupercile) și paraziții.

Remedii infectii

Unele infecții sunt ușoare și nu cauzează simptome notabile. Altele însă, devin rezistente la tratamentul convențional.

Sistemul imunitar se poate găsi în incapacitatea de a combate coloniile de patogeni care cresc foarte mult. În această situație, infecțiile pot deveni severe, punând viața în pericol.

______________________________

CUM SE TRANSMIT INFECȚIILE

Infecțiile se pot transmite prin contact cu pielea, prin fluidele corpului, prin contactul cu fecalele, prin particulele din aer sau prin atingerea unui obiect atins de o persoană infectată.

______________________________

TRATAMENT NATURIST PENTRU INFECȚII

Botanistul James Duke recomandă în cartea sa „Farmacia Verde” un remediu antiseptic natural, pe care fiecare dintre noi îl poate prepara acasă.

Este o rețetă proprie și personală, pe care a numit-o „antiseptic universal din plante”, deoarece a fost concepută pentru a combate și trata orice tip de infecții.

Autorul nu dă cantități exacte. Folosește în schimb „mâna” ca unitate de măsurare a plantelor. Iată rețeta:

• 1 mână de cimbru
• 1 mână de rozmarin (sau eucalipt)
• 1 mână de mentă

Plantele se mărunțesc și se pun într-un borcan de sticlă. Se acoperă cu votcă și se închide ermetic. Se lasă la macerat câteva zile, apoi se strecoară.

Tinctura obținută se păstrează într-o sticlă închisă la culoare, în dulapul cu medicamente. Puteți pune o sticluță și în trusa de prim-ajutor, pentru a o folosi la zgârieturi sau tăieturi accidentale.

Cimbrul conține timol, eucaliptul și rozmarinul conțin cineol, iar menta conține mentol – substanțe antiseptice naturale. În realitate, fiecare din aceste plante conține peste 20 de astfel de substanțe.

„Dacă se întâmplă să confundați sticla cu cea de lichior, nu vă fie teamă. Nu numai că nu vă face rău, dar în realitate are un gust chiar plăcut”.

______________________________

Surse:

1. Medical News Today, Everything you need to know about infections: https://www.medicalnewstoday.com/articles/196271.php

2. James A. Duke, Plăgi tăiate, excoriații și abcese, Farmacia Verde, Editura All, 2010, p. 355

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.