Clicky

PLANTE care stimulează activitatea CEREBRALĂ și protejează CREIERUL

Tot mai multe persoane suferă astăzi de uitare și de lipsă de concentrareDemența este una din cele mai frecvente tipuri de tulburări psihiatrice, care determină diminuarea treptată a activității cerebrale șiinstalarea declinului cognitiv.

Majoritatea cazurilor de demență progresează spre Alzheimer, o maladie neurodegenerativă care duce la pierderea completă a memoriei.

Gingko biloba pentru creier

Se preconizează că incidența acesteia va crește până la 106 milioane de cazuri până în anul 20506% din populația României cu vârsta peste 65 de ani suferă deja de Alzheimer.

Primele semne sunt episoadele de uitare sau amnezie. Persoana afectată nu își poate aduce aminte ce a mâncat în ziua precedentă, însă poate reda cu precizie evenimente din vremea copilăriei.

Tulburările de memorie se agravează în timp, apărând și tulburări comportamentale și sociale. Persoana nu-și mai aduce aminte nici lucruri recente, nici vechi, este dezorientat. Creierul îmbătrânește treptat, alterarea funcțiilor este ireversibilă.

___________________________

PLANTE PENTRU STIMULAREA CREIERULUI

Aceste plante și remedii produc o stimulare naturală a funcțiilor cerebrale, ajutând implicit la prevenirea bolii Alzheimer.

• ceai de Ginkgo biloba – se fierb 40 g de frunze cu 1 litru de apă timp de 1 oră; se administrează câte 3 căni de ceai pe zi;

• ceai de saschiu – se pun 5-10 g de frunze uscate la infuzat timp de 10 minute în 500 ml de apă clocotită; se beau câte 2-3 ceaiuri pe zi;

• infuzie de ceai verde;

• ceai mixt – se pun 20 g de Ginkgo biloba și 20 g de saschiu la fiert cu 1 litru de apă timp de 30 de minute; se stinge focul și se mai lasă la infuzat sub capac încă 15 minute; se consumă câte 2-3 ceaiuri pe zi;

• macerat de păducel – se pune 1 lingură de frunze, flori și fructe la macerat într-o cană cu apă rece peste noapte (12 ore); se beau câte 2 căni pe zi;

• melită (amestec) de miere, propolis, polen și cătină (o astfel de rețetă puteți găsi aici)

• cură cu sucuri – 150 ml de suc de morcov de 3 ori pe zi cu 10 minute înainte de mese; 200 ml de suc de mere de 2 ori pe zi dimineața și la prânz; 120 ml de suc de portocale pe zi; sucurile se administrează 3 zile pe săptămână;

• 150 g de fructe de pădure pe zi;

• consum de varză, broccoli, ridiche, ceapă, cartofi, țelină;

• consum săptămânal de pește (ton, somon), creveți, scoici, capsule cu ulei de pește;

• 1-2 pahare de vin roșu pe zi, la masă;

• spanac, salată verde, pătrunjel, ceapă verde, broccoli, ștevie, păpădie, porumb, ficat de pui sau de vită.

___________________________

Sursă: Farmacia Verde, Nu orice uitare este semn al bolii Alzheimer: http://www.farmacia-verde.ro/2010/06/29/nu-orice-uitare-este-semn-al-bolii-alzheimer/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *