DISCHINEZIE BILIARĂ – simptome, tratament naturist

Dischinezia biliară se referă la o evacuare defectuoasă a vezicii biliare (a fierii). Mai precis, colecistul funcțional se golește mai mult sau mai puțin decât în mod normal.

Este mai frecventă la femeile cu vârsta de 40 de ani și la persoanele care au în familie membri suferinzi de această boală. Un risc mai mare îl au și cei care suferă de boli hepatice, gastrointestinale sau pancreatice.

Stresul, suprasolicitarea și alte tulburări emoționale sau hormonale pot de asemenea cauza probleme în ceea ce privește evacuarea colecistului.

______________________________

DISCHINEZIE BILIARĂ – SIMPTOME

Durerile asociate acestei tulburări apar în partea dreaptă a abdomenului, fie sub coaste, fie în capul pieptului. De regulă durează până în 30 de minute și pot radia spre omoplatul drept.

Crizele de bilă dureroase sunt mai frecvente noaptea. Provoacă balonare, greață, dureri de cap și gust amar în gură.

______________________________

DISCHINEZIE BILIARĂ – TRATAMENT NATURIST

Fitoterapia propune în cazul dischineziei biliare câteva plante, care au efect mult mai prompt dacă sunt administrate sub formă de tinctură, deoarece acest preparat deține un nivel mai mare de principii active din plante.

Profesorul universitar Constantin Milică recomandă următoarea rețetă:

• ½ lingură de tinctură de anghinare
• 1 lingură de tinctură de sovârf
• 500 ml de apă

Se pun toate tipurile de tincturi în apă, în dozele recomandate și se amestecă bine. Se administrează ½ pahar, cu 15 minute înainte de masă.

Remediul se pregătește o dată la 2 zile. Se păstrează într-o sticlă închisă la culoare, într-un loc ferit de soare sau de căldură. Tratamentul se poate ține până la dispariția simptomelor.

______________________________

În cazul în care nu găsiți una din tincturi la magazinele naturiste. O puteți prepara în casă.

Se folosesc plante uscate, care se dau prin râșnița electrică de cafea pentru a obține o pulbere. Se folosesc 10 linguri de pulbere într-un borcan cu 500 ml de țuică sau palincă tare de 75 de grade (se poate folosi un amestec din 2 părți alcool alimentar de 96 de grade și 1 parte apă).

Se închide borcanul ermetic și se lasă 10 zile la macerat. Se agită recipientul zilnic. Tinctura se strecoară și se păstrează în sticle închise la culoare.

______________________________

Sursă: Farmacia Verde, Amestec de tincturi pentru suferinzii de dischinezie biliară: http://www.farmacia-verde.ro/2008/12/07/amestec-de-tincturi-pentru-suferinzii-de-dischinezie-biliara/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.