RIDICHEA neagră ajută la mărunțirea și eliminarea PIETRELOR la FIERE

Ridichea neagră este considerată un veritabil medicament pentru sezonul rece. Este bogată în vitamina C, glucozinolați, flavonoide, acizi fenolici și mulți alți compuși cu efecte protectoare împotriva bolilor.

RIDICHE NEAGRĂ PENTRU BILĂ, FICAT ȘI DIGESTIE

Această legumă cruciferă este folosită de sute de ani în medicina tradițională din China și Europa ca remediu natural pentru disfuncțiile biliare și problemele digestive.

Ridiche neagra – pietre la bila sau la fiere

Indieni o consideră un tonic hepatic puternic. Atât ficatul, cât și vezica biliară sunt implicate în digestie. Vezica biliară eliberează bilă pentru a îmbunătăți digestia grăsimilor ajunse în intestinul subțire.

Un studiu din 2012 realizat pe șoareci, publicat în Jurnalul Biomedicine and Biotechnology a arătat că un tratament de 6 zile cu suc de ridiche neagră a redus semnificativ pietrele de colesterol la bilă și nivelurile de colesterol și trigliceride.

[wcepe_products ids=’3550′ button=’Cumpără aici’]

_________________________

TRATAMENT PENTRU ELIMINAREA PIETRELOR LA FIERE

Profesorul Constantin Milică recomanda ridichea neagră crudă, în salate, sau sub formă de suc. Are un efect puternic de mărunțire a pietrelor formate în vezicula sau în căile biliare, facilitând eliminarea lor.

Cel mai eficient leac împotriva calculozei este sucul de ridiche neagră. Acesta se poate obține cu ajutorul unui storcător electric, din rădăcina curățată de coajă.

Dacă nu aveți un storcător, dați ridichea neagră prin răzătoare sau folosiți mașina de tocat carne, apoi stoarceți și strecurați sucul printr-un tifon. Sucul de ridiche obținut se amestecă apoi cu o cantitate egală de apă.

Doza recomandată este de 100 ml în prima zi, care se va administra seara, la culcare.

În zilele care urmează, doza va crește treptat, ajungându-se la 400 ml pe zi după 6 săptămâni.

_________________________

PRECAUȚII ȘI CONTRAINDICAȚII

Ridichea neagră nu este recomandată persoanelor care suferă de gastrită hiperacidă.

Înainte de a urma acest tratament împotriva pietrelor la fiere sau la bilă, este bine să cereți sfatul medicului. Persoanele care suferă de probleme hepatice sau renale grave nu trebuie să consume ridichea neagră în scop medicinal (în cantități mari sau în forme concentrate).

Femeile însărcinate și cele care alăptează trebuie să evite de asemenea consumul de ridiche în cantități mari.

_________________________

Surse:

1. Heal with Food, Black Spanish Radish: Health Benefits of its Roots, Leaves and Juice: https://www.healwithfood.org/health-benefits/black-spanish-radish.php

2. Farmacia Verde, Ridichea neagră ajută în eliminarea pietrelor de la fiere: http://www.farmacia-verde.ro/2008/12/07/ridichea-neagra-ajuta-in-eliminarea-pietrelor-de-la-fiere/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. cineva care a incercat si reusit?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.