GHIMBIRUL – cel mai util medicament pentru zilele reci de toamnă

Ghimbirul este unul din cele mai bune remedii naturiste pentru sezonul rece. Este considerat un medicament universal. datorită proprietăților sale antiinflamatoare, antioxidante, anticancerigene și imunostimulatoare.

Îl putem folosi de la primele „simptome” de toamnă, ca agent profilactic și terapeutic.

Ceai de ghimbir

Indienii și chinezi produc rădăcină de ghimbir ca tonic de peste 5.000 de ani. Îl adaugă în mâncăruri și îl folosesc la prepararea de leacuri împotriva unui spectru larg de afecțiuni: răceli, greață, migrene, hipertensiune arterială, artrită.

Acțiunile sale medicinale, chimice și farmacologice sunt foarte bine studiate astăzi.

GHIMBIRUL STIMULEAZĂ CIRCULAȚIA ȘI ÎNCĂLZEȘTE ORGANISMUL

Primele zile de toamnă sunt percepute de organism ca un șoc, după zilele lungi, însorite și călduroase de vară. Ca urmare a temperaturilor scăzute, mușchii noștri se contractă și se strâng, creând în mod involuntar o congestie la nivelul sistemului circulator.

La acest capitol, ghimbirul este un leac binevenit, fiind considerat un stimulent eficient al circulației sangvine. Pune sângele în mișcare în întregul corp și previne stagnarea circulației.

Din punct de vedere energetic, ghimbirul este o plantă fierbinte. Folosiți rădăcina, întrucât aceasta produce o încălzire mai rapidă a corpului.

Datorită efectelor diaforetice, rădăcina ajută la încălzirea exterioară a corpului, iar ghimbirul uscat încălzește corpul pe interior.

Cumpără de aici:

[wcepe_products ids= ‘8609, 5294′ button=’Cumpără aici’]

GHIMBIRUL COMBATE VIRUSURILE ȘI DURERILE 

În sezonul rece suntem mai predispuși la îmbolnăviri deoarece atunci se înmulțesc virusurile. Unul din reacțiile cele mai evidente ale organismului la schimbarea anotimpului este starea de rău generală.

Ghimbirul ne poate ajuta prin acțiunea de stimulare a sistemului imunitar și alungarea virusurilor. Folosit ca ceai, reduce simptomele de răceală și gripă: nas înfundat, tuse, dureri în gât, dureri corporale.

Acest condiment poate fi util și în ușurarea durerilor musculare și articulare care se intensifică la trecerea de la vară la toamnă. Beneficiile sale se datorează proprietăților antiinflamatoare puternice.

S-a dovedit eficient împotriva osteoartritei, reumatismului și altor boli inflamatorii în general.

MODURI DE UTILIZARE

Ghimbirul poate fi utilizat sub formă de ceai. Rădăcina se dă pe răzătoarea mică sau se toacă mărunt și se fierbe timp de 20 de minute. Ajustați doza în funcție de gust.

Îl putem folosi și extern, sub formă de alifie sau comprese, în felurite dureri.

______________________________

Surse:

1. The Herbal Academy: https://www.instagram.com/p/BoP7f2iAtaW/

2. Ann M. Bode and Zigang Dong., Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects. 2nd edition, Chapter 7The Amazing and Mighty Ginger: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92775/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.