Cura cu SUC de ROȘII ajută în afecțiunile CANCEROASE și TUMORALE

Consumul de roșii (Solanum lycopersicum) are beneficii importante asupra sănătății, mai ales în ceea ce privește aportul lor în combaterea bolilor canceroase.

BENEFICIILE LICOPENULUI DIN ROȘII 

Sunt considerate un aliment foarte bogat în antioxidanți. Unul din cei mai valoroși este licopenul, asociat cu creșterea imunității, reducerea riscului de boli cardiace, astm și cancer.

Cura cu suc de rosii pentru cancer

Deși multă lume îl asociază cu culoarea roșie, licopenul este prezent în toate varietățile de tomate, inclusiv în cele galbene, verzi sau portocalii.

__________________________

ROȘIILE REDUC RISCUL DE CANCER

Studiile pe persoane adulte au arătat că dozele mari de licopen induc regresia cancerului și malignizării tumorilor. La bărbații care au deja cancer la prostată, licopenul reduce mărimea tumorilor și oprește răspândirea celulelor canceroase.

Licopenul nu ajută doar în cancerul de prostată, ci previne și alte tipuri de cancer, precum:

– cancer de plămâni
– cancer de colon
– cancer de stomac
– cancer de sân
– cancer cervical
– cancer oral

Pe lângă licopen, tomatele conțin și alți antioxidanți esențiali în lupta cu cancerul, precum vitamina A și vitamina C.

__________________________

CURA CU SUC DE ROȘII ÎMPOTRIVA CANCERULUI

Este important de precizat că în scop terapeutic, ajută doar tomatele cultivate în regim organic (grădină proprie etc.).

Cea mai eficientă formă de administrare a tomatelor este sucul. Preferabil, acestea trebuie stoarse manual.

Călugării de la Mănăstirea Cozia folosesc roșii foarte bine coapte, pe care le zdrobesc și apoi le storc printr-o bucată de tifon. Sucul rezultat este concentrat și dens în vitamine și antioxidanți.

Cura cu suc de roșii poate dura cât ține sezonul roșiilor de vară. Se pot bea până la 3 pahare (750 ml) cu suc pe zi, mai precis câte 1 pahar înainte de fiecare masă principală.

Cura cu suc de roșii pentru prevenirea cancerului

Persoanele care vor să folosească sucul de roșii împotriva cancerului (de prostată, de stomac, de colon, ovarian), pot face o cură de 30 de zile, timp în care se poate consuma câte 1 litru pe zi.

Mai multe beneficii ale sucului de roșii .

__________________________

Surse:

1. Dr. Axe, Tomato Nutrition May Help You Fight Cancer & Inflammation: https://draxe.com/tomato-nutrition/

2. Erica N. Story, Rachel E. Kopec, Steven J. Schwartz and G. Keith Harris, An Update on the Health Effects of Tomato Lycopene, Annu Rev Food Sci Technol. 2010: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3850026/

3. Tomatele sunt antioxidante și antitumorale, Leacuri & Rețete Mănăstirești, Editura Lumea Credinței, pp. 33-34

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.