Cele mai bune LEACURI pentru femei și bolile GINECOLOGICE

Despre importanța consumului de coada-șoricelului, crețișoară, traista-ciobanului, gălbenele și alte plante de către femei, putem afla răsfoind cărțile terapeutei austriace Maria Treben.

Autoarea alocă pagini întregi acestor plante, pe care le recomandă în numeroase afecțiuni, sub formă de ceai, băi sau alifii și uleiuri.

Remedii boli ginecologice

Iată câteva din propunerile sale pentru tratarea diverselor boli genitale ale femeilor.

Baie de șezut cu salvie

Se pun 100 g de frunze de salvie la macerat într-un vas cu 5 litri de apă rece. Se acoperă și se lasă peste noapte (12 ore). În ziua următoare, amestecul se încălzește și se filtrează.

Se adaugă în apa de baie. În poziția de șezut în cadă, nivelul apei trebuie să acopere rinichii.

Se stau 20 de minute, apoi corpul se îmbracă direct într-un halat gros. Pentru a favoriza transpirația, se stă în pat circa o oră.

O astfel de baie de șezut este recomandată o dată pe săptămână în afecțiunile intime ale femeilor.

_________________________________

• Infuzie de cimbrișor

Această plantă ajută în mod deosebit la calmarea crampelor dureroase care însoțesc o anumită afecțiune ginecologică.

Pentru prepararea ceaiului, se folosește 1 linguriță de plante și 1 cană cu apă clocotită. După infuzare, se strecoară și se administrează caldă. Se beau câte 2 căni de infuzie de salvie, cu înghițituri rare.

Cimbrișorul se poate folosi și sub formă de pernă calmantă pentru ameliorarea crampelor.

Se umple o față de pernă cu planta uscată. Se leagă și se aplică pe regiunea abdominală dureroasă.

Este bine să se lase compresa să acționeze peste noapte. Efectul va fi și mai mare dacă seara, înainte de culcare, perna se încălzește puțin și apoi se aplică pe abdomen.

_________________________________

• Infuzie de coada-șoricelului

Indiferent de boala ginecologică de care suferiți, puteți încerca fără teamă ceaiul de coada-șoricelului, deoarece această plantă face mult bine aparatului genital.

Maria Treben citează recomandarea preotului Sebastian Kneipp ca oate femeile să bea cât mai mult ceai de coada-șoricelului.

_________________________________

• Infuzie de crețișoară

La fel ca și coada-șoricelului, crețișoara este utilă în majoritatea bolilor genitale la femei. Nu în mod întâmplător în medicina populară planta se numește „umbra doamnei”.

Este recomandată mamelor după naștere, pentru vindecarea leziunilor. Are efecte tonifiante asupra uterului (atonie uterină) și reduce riscul unui avort. În acest scop, pentru întărirea musculaturii uterului și prevenirea avortului, femeile gravide pot bea ceai de crețișoară din luna a 3-a de sarcină.

Crețișoara este de folos și în inflamația organelor genitale.

Infuzia se prepară în mod similar. Se poate bea până la 1 litru de ceai de crețișoară pe zi, pe perioada lungi de timp.

_________________________________

• Infuzie de mușețel

Banalul ceai de mușețel poate diminua durerile din zona abdomenului inferior apărute din senin. Se pot administra câte 2-3 căni pe zi. Se prepară la fel ca în cazurile anterioare.

• Infuzie de urzică-moartă

În bolile ginecologice grave, Maria Treben recomandă infuzia de urzică-moartă. Se administrează câte 2 căni pe zi.

_________________________________

Sursă: Maria Treben, Boli ginecologice, Plante din Grădina Domnului, Editura Hungalibri, pp. 144-145

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.