Vă doare gâtul și TUȘIȚI? Încercați mai întâi MIERE, nu ANTIBIOTICE

Încercați miere, nu antibiotice pentru tuse! Este ultima recomandare a specialiștilor privind cele mai bune modalități de tratare a tusei acute.

National Institute for Health and Care Excellence (NICE) și Public Health England (PHE) au analizat dovezile științifice relevante pe acest subiect.

Miere pentru tuse

Rezultatele mai multor studii au arătat că mierea este eficientă în reducerea simptomelor de tuse acută cauzată de o infecție a căilor respiratorii superioare.

Copiii care au primit miere au tușit mai rar și au avut simptome mai puțin severe, comparativ cu cei care nu au primit nici un tratament.

____________________

În cele mai multe cazuri, tusea acută este provocată de o infecție virală care trece de la sine – răceală sau gripă, bronșită acută (o infecție temporară a căilor respiratorii, de natură virală), infecții pectorale (mai puțin pneumonie). Tusea acută nu persistă mult timp. Durează de regulă câteva zile sau săptămâni.

Trebuie să știm că antibioticele nu pot trata infecțiile cu virusuri, și în plus, au efecte secundare nedorite. Aceste medicamente trebuie folosite doar în cazul în care persoana afectată se simte foarte rău sau suferă complicații.

Administrarea abuzivă sau incorectă a antibioticelor poate face aceste medicamente ineficiente. În viitorul apropiat, persoanele cu rezistență la antibiotice nu vor mai putea beneficia de pe urma acestui tratament.

Recomandarea de a încerca mierea înaintea altor remedii pentru tuse se adresează adulților, tinerilor și copiilor cu vârsta de peste 5 ani. Mierea de albine este contraindicată copiilor maici mici de 1 an.

Noile reguli formulate de NICE și PHE îi vizează și pe medicii care sunt puși în situația să prescrie tratament pentru tusea acută.

____________________

Miere pentru tuse – mod de administrare

Stoarceți jumătate de lămâie într-o cană cu apă fierbinte. Adăugați 1-2 lingurițe de miere și amestecați până la dizolvare. Lichidul dulce se bea cald.

____________________

Sursă: National Health Service, Honey, not antibiotics, recommended for coughs: https://www.nhs.uk/news/heart-and-lungs/honey-not-antibiotics-recommended-coughs/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.