DURERI în GÂT la copii – cauze și remedii naturiste

De cele mai multe ori, durerile în gât sunt simptome care apar în cadrul unei răceli sau a unei stări gripale.

Există și cazuri în care acestea apar în mod izolat, fără alte semne specifice unei afecțiuni la nivelul sistemului respirator.

Dureri in gat la copii – cauze si remedii naturiste

În aceste situații, cauza durerilor în gât poate fi consumul unor alimente reci, de la frigider (băuturi reci, fructe reci), sau alergatul excesiv, respiratul pe gură și transpirația.

____________________________

Dureri în gât la copii – remedii naturiste

Cele mai bune plante pentru tratarea durerilor în gât în mod natural sunt cele cu efecte antiinflamatoare și emoliente.

Sânziene

Cunoscute și sub numele de „drăgaica”, sânzienele au proprietăți diuretice, fiind indicate în special în infecțiile tractului urinar. Plantele sunt de asemenea utile în inflamațiile articulare, unde acționează ca un agent antireumatic.

Sânzienele au efecte bune și asupra glandei tiroide, ficatului, splinei și sistemului limfatic.

Terapeuta Maria Treben recomandă infuzia de drăgaică și pentru tratarea durerilor în gât. Aceasta se prepară dintr-o linguriță de plantă uscată și mărunțită și 1 cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 30 de secunde, apoi se strecoară.

Ceaiul nu se administrează intern, ci se folosește cald a gargară, de mai multe ori pe zi.

Un studiu din 2014, realizat de germani, a arătat că extractul apos de sânziene are efecte toxice asupra celulelor cancerului de gât și de cap.

____________________________

• Turiță mare (Agrimonia eupatoria)

Cercetătorii portughezi scriu despre această plantă într-un articol publicat în 2017 în Jurnalul Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine despre proprietățile sale medicinale diverse.

Cercetările realizate în ultimii 20 de ani au arătat că turița mare are proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și analgezice la nivel periferic.

Maria Treben spune că planta este foarte eficientă în reducerea inflamațiilor din zona gâtului – a faringelui și a laringelui.

Este utilă și în inflamația mucoaselor, durere la înghiți și miros neplăcut al gurii.

Se prepară o infuzie dintr-o linguriță de plantă și 1 cană cu apă clocotită. se folosește pentru gargară, o dată dimineața și o dată seara.

____________________________

Mic-bitter suedez

Acest produs se găsește în magazinele naturiste și poate fi folosit în numeroase afecțiuni https://lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/100040/bitterul-suedez-previne-durerile-si-imbolnavirile-de-orice-fel-maria-treben/. Autoarea spune că bitter-ul suedez poate preveni îmbolnăvirile de orice fel.

În durerile în gât, se pune 1 linguriță de bitter într-o jumătate de cană de ceai de plante. Cantitatea de ceai se împarte în două rații: una se bea cu 30 de minute înainte de masă, iar cealaltă cu 30 de minute după masă. Se consumă câte 3 lingurițe de bitter pe zi.

____________________________

Surse bibliografice:

1. European Apothecary Teas – Nature’s remedy in every cup, Lady’s Bedstraw: https://europeanapothecaryteas.com/ladys-bedstraw/

2. Schmidt M, Polednik C, Roller J, Hagen R, Galium verum aqueous extract strongly inhibits the motility of head and neck cancer cell lines and protects mucosal keratinocytes against toxic DNA damage, Oncol Rep. 2014: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25017936

3. Telmo N. Santos, Gustavo Costa, J. Pinto Ferreira, Joana Liberal, Vera Francisco, António Paranhos, Maria T. Cruz, M. Castelo-Branco, I. Vitória Figueiredo and M. Teresa Batista, Antioxidant, Anti-Inflammatory, and Analgesic Activities of Agrimonia eupatoria L. Infusion, Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, Volume 2017: https://www.hindawi.com/journals/ecam/2017/8309894/

4. Maria Treben, Dureri în gât, Boli specifice copiilor, Editura Gemma, p. 38

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.