Masajul cu ulei de ROZMARIN stimulează CREIERUL și MEMORIA, calmează NERVOZITATEA

Rozmarinul se numără printre cele mai bine documentate plante pentru sănătatea creierului. Studiile în fitochimie au arătat că acesta conține uleiuri esențiale, flavonoide, terpenoide și alcaloide care contribuie la efectele sale neuroprotectoare.

Frunzele de rozmarin au numeroase proprietăți farmacologice: anti-îmbătrânire, hepato-protectoare, antibacteriene, anti-trombotice, anti-ulcerogene, diuretice, anti-diabetice, antioxidante, antiinflamatoare și antidepresive.

Ulei de rozmarin pentru memorie

Compușii bioactivi pe care îi conține reduc peroxidarea lipidelor la nivelul creierului (cortexului și hipocampului) și inimii, inhibă producția speciilor de oxigen reactiv și suprimă răspunsul inflamator.

Cercetătorii iranieni au studiat efectele extractului de rozmarin pe edeme cerebrale, leziuni cerebrale și disfuncții neurologice la șobolani cu leziuni acute cauzate de ischemie cerebrală.

_______________________

O metodă simplă de a produce o stimulare notabilă a creierului afectat de boală este masajul cu ulei de rozmarin. Pot fi masate tâmplele sau chiar încheieturile mâinilor.

Acest procedeu ajută la îmbunătățirea memoriei, ridică nivelul de energie, reduce stările de nervozitate și dă un impuls funcțiilor cognitive.

Cercetătorul american Thomas T. Yoshikaw a arătat că uleiul de rozmarin este un ulei cefalic deosebit de puternic, ce poate încetini progresia bolii Alzheimer. Această afecțiune degenerativă afectează regiunile creierului asociate cu memoria.

Rozmarinul este de altfel folosit ca atare în azilurile de bătrâni din America pentru stimularea cognitivă a vârstnicilor. Crenguțele de rozmarin proaspăt se pun în vaze și se așeză pe mesele din încăperi.

Pe lângă faptul că protejează creierului și remediază problemele de memorie, uleiul de rozmarin poate fi util și persoanelor care suferă de boli cardiace.

Pentru îmbunătățirea memoriei și concentrării puteți folosi uleiul de rozmarin conform rețetei din acest articol.

_______________________

Surse bibliografice:

1. Parisa Seyedemadi, Mehdi Rahnema, Mohammad Reza Bigdeli, Shahrebano Oryan and Hassan Rafatid, The Neuroprotective Effect of Rosemary (Rosmarinus officinalis L.) Hydro-alcoholic Extract on Cerebral Ischemic Tolerance in Experimental Stroke, Iran J Pharm Res. 2016: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5316267

2. Masajul cu ulei de rozmarin mai „păcălește” puțin Alzheimerul, Leacuri & Rețete Naturiste, Editura Lumea Credinței, Nr. 11, 10 august – 10 octombrie 2016, p. 17

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.