GINGIVITA – simptome si tratament naturist

Gingivita este o boală a gingiilor, o inflamație care se dezvoltă în jurul țesuturilor care susțin dinții. Este de multe ori cauzată de o igienă dentară precară.

Simptomele gingivitei sunt ușor de recunoscut:

Aloe vera – tratament gingivita

• gingii roșii și umflate
• gingii care sângerează ușor la perierea dinților sau clătirea gurii
• gust neplăcut în gură
• puncte albe pe gingii
• gingii care par că se retrag de pe dinți
• puroi între gingii și dinți
• spații goale apărute între dinți
• dantura nu se mai potrivește ca înainte

Fumatul, schimbările hormonale, respirația pe gură, dieta nesănătoasă, stresul, cancerul, diabetul – aceștia sunt factori care contribuie la apariția gingivitei.

________________________

Tratament naturist pentru gingivită

1. Aloe vera

Studiile au arătat că aloe vera este eficientă în reducerea plăcii și a gingivitei. Se poate folosi sucul pur de aloe vera. Se ia o gură mică de suc și se clătește cavitatea bucală timp de 30 de secunde, fără a se înghiți. La final se clătește cu apă curată. Procedeul se poate repeta încă de 1-2 ori pe zi.

Nu folosiți acest remediu dacă sunteți alergic la aloe.

2. Merișoare

Datorită conținutului bogat în vitamina C, sucul pur de merișoare poate suprima bacteriile și combate inflamațiile. Se ia o gură de suc de merișoare, se ține în gură un minut, apoi se clătește cavitatea bucală, fără a se înghiți.

3. Ulei de cocos

Bogat în acid lauric – înzestrat cu proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare, uleiul de cocos poate reduce acumularea de placă bacteriană și progresia gingivitei.

Se iau 2 lingurițe de ulei de cocos în gură. Se clătește gura timp de 10-15 minute, apoi se scuipă și se clătește cu apă curată.

Acest tratament se face dimineața, înainte de masă. Îndepărtează toxinele și bacteriile din țesuturi. Reduce respirația neplăcută și durerile de cap și ajută la albirea dinților.

4. Salvie

Apa de gură pe bază de salvie reduce semnificativ cantitatea de bacterii care produc placă dentară și cresc riscul de boli gingivale. Conține compuși antiinflamatori și antiseptici.

Se pun 2 căni de apă la fiert. Se adaugă 2 lingurițe de salvie proaspătă sau 1 linguriță de salvie uscată și se fierbe 10 minute. Se strecoară, se lasă la răcorit, apoi se folosește la clătirea gurii de 3 ori pe zi.

5. Apă cu sare

În ciuda simplității sale, aceste remediu ajută la vindecarea gingiilor inflamate și infectate. Sarea este unul din cei mai buni dezinfectanți naturali, cu calități vindecătoare impresionante.

Totodată, sarea atenuează durerile și înlătură particulele de mâncare și halena.

Se pune ¾ linguriță de sare de mare într-un pahar cu apă călduță. Se amestecă bine, iar cu soluția rezultată se clătește gura timp de 20 de secunde. Acest procedeu se poate face de 2-3 ori pe zi, până apar rezultate.

Nu folosiți acest tratament pe termen lung, deoarece sarea poate afecta smalțul dentar.

6. Cuișoare

Datorită efectelor antivirale, antioxidante și analgezice, cuișoarele sunt deseori folosite în afecțiunile orale. Studiile au arătat că acestea calmează durerile de dinți și ajută la reducerea plăcii și a inflamațiilor.

Măcinați 1 linguriță de cuișoare prin râșnița de cafea. Umeziți o bucată de vată și înmuiați-o în pudra de cuișoare. Masați gingiile cu ea. Lăsați-o apoi să acționeze asupra gingiilor 1 minut. Clătiți la final gura cu apă curată.

7. Turmeric

Acest condiment este înzestrat cu proprietăți antifungice, antiinflamatoare și antimicrobiene, prin care poate reduce sângerările gingiei, inflamația și durerile. Amestecați puțină pudră de turmeric cu apă suficientă cât să rezulte o pastă. Aplicați pasta pe gingii și lăsați-o să acționez 15 minute, apoi clătiți cu apă curată. Repetați procedeul de 2 ori pe zi.

________________________

Sursă: Natural living ideas, 9 Best Home Remedies To Get Rid Of Gingivitis: https://www.naturallivingideas.com/gingivitis-remedies/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.