Scăderea FEBREI la copii – remedii naturiste și leacuri de casă

Febra la copii poate fi tratată acasă cu remedii naturiste și rețete tradiționale confirmate de experiența mai multor familii care le-au încercat. În acest articol vă prezentăm câteva remedii propuse de terapeuta Maria Treben. 

Mai multe informații despre cum se măsoară corect temperatura la copii și bebeluși, care sunt cauzele febrei la copii și alte detalii importante pe acest subiect puteți găsi în acest articol.

Febra la copii remedii naturiste

Febra la copii – remedii naturiste

• Podbal

Se pune 1 linguriță de rădăcini mărunțite de podbal într-o cană cu apă rece. Se lasă 12 ore la macerat, după care se strecoară. Maceratul se poate încălzi puțin înainte de administrare. Se beau câte 2 căni pe zi, sau în funcție de cât de intensă este febra.

• Mușețel

Această plantă are numeroase utilizări în ceea ce privește sănătatea și îngrijirea copiilor. O putem folosi inclusiv pentru reducerea temperaturii ridicate la cei mici.

Se pune 1 linguriță de mușețel într-o cană. Se toarnă apă clocotită, se acoperă și se lasă la infuzat 30 de secunde (dacă folosiți plantă proaspătă).

Se strecoară și se administrează pe parcursul zilei. Se pot da copiilor câte 2-3 căni de ceai de mușețel, în funcție de cât de mare este febra.

• Comprese cu oțet

Oțetul este fără îndoială unul din cele mai vechi și eficiente remedii pentru febră, atât la copii cât și la adulți. Îl putem folosi sub formă de frecții sau comprese. Este bun și oțetul de mere și cel de vin.

Maria Treben recomandă o altă metodă. Se ia o pereche de șosete de-ale copilului și se înmoaie în oțet. Se storc și se încalță copilul cu ele. Se țin pe picioare circa 20 de minute, apoi se schimbă.

Alte șosete se pot folosi și pentru mâini. Se înmoaie în oțet diluat și se îmbracă mâinile, ca niște mănuși. Autoarea recomandă la nevoie și împachetări ale gambelor cu oțet și apă.

În același timp, se aplică o compresă cu oțet și pe frunte.

• Mic bitter suedez

Această tinctură conține o multitudine de plante medicinale valoroase pentru orice fel de boală sau simptom. Se adaugă de regulă în apă sau ceai.

În acest caz, se adaugă în unul din ceaiurile recomandate mai sus (de podbal sau de mușețel). Se folosesc 1-3 linguri de mic bitter suedez pe zi, 1 lingură la ½ ceașcă de ceai, care se împarte în două rații egale și se bea înainte și respectiv după masă.

____________________

Sursă: Maria Treben, Febră, Boli specifice copiilor, Editura Gemma, p. 43

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.