Nu aruncați COJILE de OUĂ – întăresc OASELE, remineralizează DINȚII, reduc DURERILE articulare (+ mod de administrare)

Ouăle se numără printre cele mai hrănitoare alimente din lume. Conțin proteine, antioxidanți, vitamine, minerale și Omega-3.

Nu doar gălbenușul poate fi folosit în scop nutrițional și terapeutic, ci chiar și cojile. Acestea sunt alcătuite în proporție de 95% din cristale de carbonat de calciu.

Calciu din coji de oua

Calciul este esențial pentru sănătatea oaselor, mai ales în ceea ce-i privește pe copii și adulții care au trecut de vârsta de 50 de ani, întrucât aceștia au un risc mai mare de osteoporoză.

Corpul nostru nu poate produce calciu, de aceea este necesar să îl luăm din alimente. Cele mai bune sunt lactatele și verdețurile, din câte se pare, și cojile de ouă.

Acestea sunt compuse aproape în totalitate din carbonat de calciu, o jumătate dintr-o coajă de ou ne poate oferi 1.000 mg de calciu – o doză suficientă pentru a acoperi cerința zilnică pentru adulți. Cojile de ouă favorizează absorbția calciului cu 64%, datorită proteinelor pe care le conțin.

___________________

Un studiu din anul 1999 a arătat că o dietă îmbunătățită cu coji de ouă de găină, vitamina D și magneziu a avut ca rezultat creșterea densității minerale osoase într-un timp relativ scurt.

Toți participanții la studiu aveau osteoporoză. Aceștia au fost împărățiți în două grupuri egale. Un grup a primit 300 g de pudră de coji de ouă pe zi, 400 mg de magneziu și 400 UI de vitamina D, iar celălalt grup a primit un placebo.

Rezultatele testelor au indicat faptul că grupul care a primit coji de ouă a avut o creștere de 4,4% a densității minerale osoase. Unii participanți au avut parte de o creștere de circa 16% pe parcursul a 4 luni. Acest grup a raportat totodată mai puține dureri și o îmbunătățire a stării generale de sănătate.

___________________

Cojile de ouă ajută și la remineralizarea dinților. Un studiu din 2015 a realizat un test pe o mostră de dinți. Dinții au fost mai întâi demineralizați, apoi introduși într-o soluție de pudră de coji de ouă timp de 7 zile.

Comparativ cu dinții netratați, cojile de ouă au stimulat remineralizarea și au crescut nivelurile pH-ului pentru a neutraliza acizii care erodează smalțul dentar.

___________________

Membrana cojilor de ouă – stratul subțire și transparent dintre coajă și albuș – este compusă din colagen, keratină, glucozamină și alți compuși care ajută la ameliorarea durerilor articulare și a unor afecțiuni asociate, precum artrită.

Un studiu publicat în anul 2009 a arătat că 500 mg de membrană din coji de ouă pe zi, timp de 7 zile, a redus durerile articulare și a îmbunătățit flexibilitatea și capacitatea de mișcare.

Aproape jumătate din participanți au scăpat complet de dureri după 30 de zile de tratament.

___________________

Mod de administrare

Spălați bine cojile de ouăle, desprindeți membrana și lăsați-le să se usuce complet. După ce au devenit casante, se macină cu ajutorul unei râșnițe electrice de cafea sau a unui mojar și pistil. Pudra trebuie să fie cât mai fină, de aceea este indicat să o cerneți dacă are bucăți mari. 

Păstrați pudra de coji de ouă într-un borcan de sticlă închis ermetic. 

O jumătate de linguriță de pulbere de coji de ouă conține 500 mg de carbonat de calciu – doza necesară zilnic. Aceasta se poate adăuga în mâncăruri sau băuturi. Pentru creșterea absorbției, consumați și alimente bogate în vitamina D.

___________________

Sursă: Natural Living Ideas, 4 Reasons To Eat Eggshells, How To Do It & 12 Other Uses: https://www.naturallivingideas.com/eat-eggshells/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.