Slăbirea auzului – remedii Maria Treben

Terapeuta austriacă Maria Treben, cunoscuta autoare a mai multor cărți de plante medicinale și remedii, are leacuri aproape pentru fiecare problemă de sănătate cu care fiecare dintre noi ne confruntăm la un moment dat pe parcursul vieții.

Slăbirea auzului este un simptom care îi caracterizează în mod deosebit pe cei vârstnici, dar poate fi întâlnit și la cei mai tineri, cauza fiind o anumită afecțiune sau boală a urechii.

Slabirea auzului remedii

Medicina convențională nu oferă foarte multe soluții la această problemă. Însă fitoterapia vine în ajutorul nostru cu numeroase plante ajutătoare și remedii naturale la îndemâna tuturor.

Maria Treben recomandă trei remedii pentru revenirea auzului, pe bază de năpraznic, bitter suedez și mușețel.

• Tinctură de năpraznic

Acest leac poate fi preparat în casă. Se umple o sticlă sau un borcan de sticlă cu flori, frunze și fructe de năpraznic (Geranium). Se completează cu alcool (autoarea folosește un rachiu de cereale de 38-40%), se închide recipientul ermetic și se lasă să stea într-un loc călduros minim 14 zile.

Esența se strecoară și se păstrează în sticle închise la culoare, preferabil cu dop picurător (de la o tinctură mai veche).

Cu această soluție se unge interiorul urechii de mai multe ori pe zi, până la rezultatele dorite.

Dacă nu aveți posibilitatea să preparați această tinctură în casă, din lipsa plantelor, căutați produsul în magazinele naturiste.

• Mic bitter suedez

Se unge interiorul urechii afectate cu puțină alifie de gălbenele. Se umezește o bucățică de vată în bitter suedez și se aplică introduce în ureche. Se poate unge și pielea dimprejurul urechii cu puțin bitter.

Alifia de gălbenele împiedică iritarea pielii de către alcoolul conținut de bitterul suedez. În locul ei puteți folosi ulei de măsline, ulei de gălbenele sau ulei de mușețel.

• Ceapă și ulei de mușețel

Se pune puțin ulei de mușețel într-o tigaie și se adaugă o ceapă de mare curățată și tocată mărunt. Se lasă să sfârâie puțin, apoi se ia de pe foc și se mai lasă la infuzat câteva minute.

Se strecoară și se aplică în ureche sub formă de picături calde (nu fierbinți), de mai multe ori pe zi, până la revenirea auzului.

Uleiul de mușețel se poate procura de la magazinele cu profil naturist, sau se poate face în casă, după rețeta autoarei.

Se umple un borcan de sticlă cu flori proaspete de mușețel și se acoperă cu ulei de măsline (sau alt ulei vegetal). Se închide ermetic, se lasă la căldură 3 săptămâni, apoi se strecoară. Uleiul rezultat se păstrează în la rece, în frigider.

_______________________

Sursă: Maria Treben, Slăbirea Auzului, Plante medicinale din grădina Domnului, Editura Hungalibri, Miercurea-Ciuc, 2008, pp. 105-106

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.