BICARBONATUL și LĂMÂIA nu trebuie folosite împreună împotriva CANCERULUI

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai controversate subiecte în ceea ce privește tratarea cancerului pe căi naturale.

Cercetările științifice au demonstrat până în prezent că acest ingredient regăsit în bucătăriile noastre are un potențial anticancerigen important.

Bicarbonat si lamaie cancer

Datorită efectelor sale acalinizante, bicarbonatul mărește nivelul pH-ului în mediile tumorilor și implicit reduce aciditatea din jurul acestora. Totodată, inhibă apariția metastazelor spontane în cancerul de sân și scade rata de supraviețuire a celulelor maligne.

Pe baza rezultatelor obținute s-au redactat numeroase articole și postări pe paginile de internet, majoritatea având o notă exagerată.

_________________

Bicarbonat și lămâie – tratament pentru cancer?

Un tratament rezultat în urma unei asocieri greșite din punct de vedere chimic este cel pe bază de bicarbonat de sodiu și lămâie.

Aceste două ingrediente au fost aduse împreună în baza efectelor lor antioxidante și alcalinizatoare, care ar putea fuziona în virtutea creării unui antidot puternic împotriva cancerului.

Un aspect în privința cărora cercetătorii se pun de acord este cel privitor la faptul că un mediu acid (pH scăzut) favorizează dezvoltarea și progresia cancerului.

O deviere a nivelului pH-ului ar putea însemna cancer sau o altă boală gravă. Acizii conțin ioni de hidrogen, care fură orice porție de oxigen găsesc în corp. Astfel s-ar putea justifica de ce ploile acide (prin faptul că fac oxigenul indisponibil) distrug viața acvatică.

Cu toate acestea, utilizarea bicarbonatului de sodiu împreună cu lămâia ar putea anula efectele lor alcalinizatoare [1].

Folosit împreună cu lămâia (acid citric), bicarbonatul de sodiu va reacționa cu acidul din lămâie într-o reacție tipică de neutralizare acid-alcalină.

Mai precis, nici bicarbonatul nu va mai fi alcalin în sine, nici lămâia nu va rămâne acidă. Așadar, utilizând această combinație, nu vom obține efectul dorit, și în plus vom pierde inclusiv beneficiile oferite de cele două ingrediente în mod individual.

Citește și:

  1. Tratamentul Controversat a lui Tullio Simoncini – Bicarbonat de Sodiu Pentru Cancer 
  2. Bicarbonat de Sodiu şi Lămâie Pentru Cancer – Un Mit Periculos 

___________________

Lămâia are un potențial anticancerigen speculat de nutriționiști și demonstrat de cercetători, datorită conținutului de limonoizi. Acești compuși inhibă dezvoltarea tumorilor și împiedică proliferarea celulelor cancerului de sân [2].

Limonoizii au multe alte proprietăți: insecticide, antibacteriene, antifungice, anti-malarice și antivirale.

Un alt studiu a arătat că lemonoizii în combinație cu curcumina (compusul activ din turmeric) oferă protecție împotriva cancerului de colon [3].

_____________________

Asemenea bicarbonatului de sodiu, lămâia nu constituie o alternativă la chimioterapie sau un tratament pentru cancer. Ele acționează ca adjuvante sau stimulente, dar doar dacă sunt folosite separat.

_____________________

Surse bibliografice:

1. Cure Joy, Why Lemon And Baking Soda For Cancer Don’t Work Together: https://www.curejoy.com/content/can-baking-soda-and-lemon-cure-cancer/

2. Kim J., Jayaprakasha GK, Patil BS., Limonoids and their anti-proliferative and anti-aromatase properties in human breast cancer cells, Food Funct. 2013: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23117440

3. Chidambara Murthy KN., Jayaprakasha GK, Patil BS., Citrus limonoids and curcumin additively inhibit human colon cancer cells, Food Funct. 2013: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23584140

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.