Cine încearcă a lua viața mai ușor, a fi mai optimist și mai vesel, va trăi mai mult și fără probleme – terapeuta Maria Treben

La această concluzie au ajuns mulți medici, terapeuți și specialiști în sănătate. Botanista austriacă Maria Treben notează în una din cărțile sale:

„Cine încearcă a lua viața mai ușor, a fi optimist și cât mai vesel în toate ocaziile, va trăi mai mult și fără probleme”.

Optimism – Maria Treben

Între sfaturile sale legate de sănătatea spirituală și fizică se numără și acesta:

„Sculatul de dimineață și pornirea activității fără grabă sau amărăciune”. În aceste obiceiuri există, după părere autoarei, „un izvor de tinerețe veșnică”.

Nimeni nu poate contesta efectele optimismului asupra calității vieții. Cercetătorii recunosc influența indirectă pe care o atitudine pozitivă o are asupra capacității oamenilor de a face față problemelor vieții.

Există dovezi care arată că persoanele optimiste au o calitate a vieții mai ridicată decât cei cu un nivel scăzut de optimism sau afectați de pesimism.

O gândire pozitivă, marcată de speranță, are efecte importante asupra stării de spirit. Facilitează adaptarea la situații dificile, mărește flexibilitatea și capacitatea de rezolvare a problemelor și eficientizează procesarea informațiilor negative.

O persoană optimistă are o personalitate echilibrată și o concepție pozitivă asupra evenimentelor din viața de zi cu zi.

Studiile arată că persoanele optimiste tind să aibă o atitudine mai protectivă. Sunt mai rezistente la stres și sunt înclinate să folosească strategii mai adecvate pentru soluționarea problemelor.

___________________

Așteptările pozitive sau negative legate de viitor au de asemenea o influență asupra tulburărilor mentale și a tulburărilor de dispoziție.

Comparativ cu optimiștii, pesimiștii au speranțe mai mici legate de viitor. Cercetările recente au arătat o legătură inversă între optimism și simptomele depresive sau ideile de suicid.

Persoanele pesimiste, victime ale unui dezastru natural, au prezentat un risc mai mare de tulburări depresive și anxioase și deficiențe în ceea ce privește funcționarea socială.

Din punct de vedere spiritual, a fi optimist înseamnă a avea credință și nădejde în ajutorul lui Dumnezeu. Înseamnă să te lași cu toată încrederea în mâinile lui Dumnezeu, fiind gata să le primești pe toate cu smerenie, pentru mântuire.

 

Surse bibliografice:

1. Ciro Conversano, Alessandro Rotondo, Elena Lensi, Olivia Della Vista, Francesca Arpone and Mario Antonio Reda, Optimism and Its Impact on Mental and Physical Well-Being, Clin Pract Epidemiol Ment Health. 2010: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2894461/

2. Maria Treben, Câteva mijloace la îndemâna oricărei gospodării, Boli specifice femeilor, Editura Gemma Print, București, p. 74

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.